Arkivbild.

Arkivbild. Foto: Mostphotos

Extrainsatta väktare under jul och nyår tros ha minskat stöket

Efter föregående års julstök i centrum tog kommunen in vakter för att bryta trenden

ESLÖV. Inför jul- och nyprshelgerna bestämde sig kommunen för att sätta in extra vakter i centrum. Något som gav resultat.

Av
Jonatan Westerlind

2018 års julhelg blev en stökig historia. Bland annat sköts det då raketer inne på centralstationen och väktare hotades. För att motverka samma tendenser i detta år julhelg satte kommunen in extra väktare i centrum under jul- och nyår.

– Vi har under olika perioder som upplevts som mer stökiga eller oroliga haft extra vakter i centrum. Förra jul- och nyårshelgen samt året dessförinnan var det stökigt så vi fattade beslutet att ta det säkra före det osäkra och gardera oss det här året, säger Eva Hallberg, kommundirektör.

Vakterna var på plats på eftermiddagarna, fram till tolv på vardagskvällarna och till ett på helger.

Den slutliga sammanställningen om säkerhetsläget är ännu inte klar, men kommundirektören har under helgerna fått dagliga rapporter om läget i centrala Eslöv, och hon menar att trygghetsläget varit bättre än tidigare år.

– Min bild är att det varit lugnare i år och att det varit mer bekymmer tidigare. Att vi har haft väktare på plats kan ju göra att det blivit lugnare.

Kommunen har ännu inte blivit fakturerad av vaktbolaget, men kostnaden väntas landa runt 200 000 kronor.

Publicerad 09 January 2020 12:59