Danne Falk (tv), Fia Skärblom och Jimmy Palm ligger bakom låten till årets Lundaspel.

Danne Falk (tv), Fia Skärblom och Jimmy Palm ligger bakom låten till årets Lundaspel. Foto: Jimmy Palm

Eslövsbo bakom Lundaspelens nya låt

Premiär på invigningen

ESLÖV/LUND.

När Lundaspelen firar 40 år får turneringen en egen låt gjord av bland annat Eslövsbon Jimmy Palm. Spelens slogan "Memories for life" är också titeln på låten som får premiär på invigningen.

Av
Fredrik Magnusson

Bakom låten står Jimmy Palm, Danne Falk och sångerskan Fia Skärblom.

– Jag fick en fråga om att fotografera Lundaspelen och vi började prata. Då kom mitt musikintresse och verksamhet fram, säger Jimmy Palm som brukar fotografera LUGI:s matcher och driver företaget Photo & Music By Jimmy Palm.

Jimmy och Danne har tidigare drivit AstridE Music och varit delaktiga i VM-låten för damishockey 2015. Numera producerar Jimmy Fia Skärbloms musik och det kändes naturligt att sammanföra dessa parter för att skapa Lundaspelens låt berättar Jimmy.

Tanken först var att låten skulle vara klar till nästa upplaga av Lundaspelen.

– Jag sa att det är väl nu det är aktuellt. Vi kan väl testa att få ihop en låt, säger Jimmy som hade drygt två veckor på sig att få ihop låten.

Sagt och gjort, ett par veckor senare är låten klar och det ska bli premiär på invigningen.

– Vi använde oss av den slogan Lundaspelen har "Memories for life" till låten. Det är en modern och peppig låt eftersom det handlar om idrott. Vi ville inte ha för mycket vinna i texten eftersom det handlar om barn och ungdomar. Istället handlar texten om att kämpa och att det är vi som gör det tillsammans.

– Skulle jag beskriva låten genremässigt så är det en poppig houselåt.

I samband med invigningen är tanken att låten också ska släppas via de digitala plattformar som finns för musik. Lundaspelen pågår 26–30 december.

Publicerad 18 December 2018 08:46