Fia Skärblom är en av artisterna som uppträder på Stora Torg. Foto: Patrik Palm

Fia Skärblom är en av artisterna som uppträder på Stora Torg. Foto: Patrik Palm

Musik fram till midnatt på torget under Kulturnatten

Lions hoppas kunna locka fler yngre besökare

ESLÖV. Fredagen den 8 september klockan 18–24 är det dags för den elfte upplagan av Kulturnatten. Nytt för i år är att det blir musik på Stora Torg även efter klockan 22, då det sedvanliga fackeltåget avgår mot kyrkan och en konsert med Lill Lindfors.

– Vi vill att det ska hända något på torget även för den yngre publiken, som kanske inte går på konserten i kyrkan, säger Thomas Berseus i Lions Club Eslöv, som arrangerar Kulturnatten.

Ansvarig för scenen på Stora Torg mellan klockan 22 och midnatt är musikproducenten Jimmy Palm. Till vardags driver han Studio 3125 i Eslöv, och det är bland annat några av de unga talangerna han producerar som uppträder under Kulturnatten. Som singer-songwritern Fia Skärblom från Lund.

– Fia upptäckte jag på Youtube. Hon har släppt sin första singel ”June” och är på gång med sin andra singel, ”Weather”, och ett album, berättar Jimmy Palm.

Förutom Fia Skärblom uppträder även funkbluesbandet Lans Moment med den unga talangen Tove Ask som gästartist. Coverbandet In Stereo, där Jimmy Palm själv är medlem, avrundar kvällen med poppiga hits.

– Tanken är att avsluta med lite party och kul, säger Jimmy Palm.

Han poängterar att programmet han satt ihop inte bara vänder sig till unga.

– Det är musik som jag tror att personer i alla åldrar kan uppskatta.

Lill Lindfors intar alltså Eslövs kyrka efter fackeltåget klockan 22.30 och bjuder på en minneskonsert tillägnad Jaques Werup tillsammans med Petri Sångare.

Tidigare under kvällen blir det bland annat utdelning av Lions Kulturstipendium, uppträdande av Norrevångsskolans barnkör, Kulturskolans elever och Los Quattros på Stora Torg.

Dessutom har Gasverket aktiviteter framför Stensson-trappan och stadsmuseet, stadsbiblioteket samt leksaksmuseet håller öppet till klockan 21.

Och i vanlig ordning fylls Medborgarhuset med konst under Kulturnatten. På årets utställning deltar 36 konstnärer. I A-salen bjuds det på musikunderhållning med Kulturskolans ungdomsorkester klockan 19, Folkhögskolans musiklinje klockan 20 och Sven Bornemarks Blues Band klockan 21.

För Lions Club är det bråda dagar för att få alla dessa aktiviteter att klaffa.

– Det är ett stort evenemang som tar ett år att planera. Det som driver oss att fortsätta är att engagera Eslövsborna att göra något kul – helt gratis. Och såklart att samla in pengar till vår hjälpverksamhet, säger Thomas Berseus.

Publicerad 03 September 2017 05:00