Paulinda Friberg? och?Di Lapponia tävlar i Swedish international horse show. ??Foto: Andreas Holm/Arkiv

Paulinda Friberg? och?Di Lapponia tävlar i Swedish international horse show. ??Foto: Andreas Holm/Arkiv

Har fortsatt förtroende

Eslövsryttare tävlar i världscuptävling

Av
Andreas Holm

ÄSPINGE/DRESSYR. På lördag rider Paulinda Friberg in på sin andra världscuptävling sedan internationella debuten i fjor. Det vankas tävling i Swedish international horseshow som för första gången avgörs på Friends arena.

Tidigare i år blev hon uttagen som reserv till VM och Paulinda känner en säkerhet i att ha fortsatt förtroende från förbundskapten Bo Jenå.

– Jag är jätteglad att få förtroende och chansen att tävla internationellt. Både jag och Di Lapponia har skaffat oss mycket erfarenheter och faktiskt legat över kvalgränsen (69 procent, reds. anm) till a-landslaget sedan landslagsdebuten, säger Paulinda Friberg.

Samtidigt blir det ibland stressigt att försöka få tiden att räcka till. Till skillnad från många av elitryttarna kan Paulinda inte lägga all sin tid på dressyr och hästar utan tjänar sitt levebröd som frisör och är den som tränar och sköter allt i stallet, utan hjälp av hästskötare.
– Det är lite stressigt inför världscupen, jag jobbade in extra arbete i förra veckan samtidigt som jag skulle träna. Klockan har ringt 0545 de senaste veckorna, så nu är man lite sliten och trött, säger Paulinda och ler.

Redan i går tisdag reste hon med Di Lapponio till Stockholm. Tanken är att vänjas vid den stora arenan och livet runt omkring. Det är trots allt bara ekipagets fjärde inomhustävling. På lördag är det dags för tävling.

– Jag vill ju klara över 72 procent och det kommer vi göra någon gång, Di Lapponia är ju en oslipad diamant.

Publicerad 24 November 2014 09:00