Genrebild.

Genrebild. Creative Commons

Förskolans ägare driver den andliga kampen

Menar att verksamheterna är separerade

HÖÖR. Förra veckan öppnade den privatägda förskolan Vitsippan i Höör. Ägaren driver även en kristen missionsverksamhet men hävdar att verksamheterna är helt skilda.

Av
Jon W Loman

Den nyöppnade förskolan Vitsippan i Höör ägs av ett bolag vars moderbolag drivs av Magnus Olsson som även är grundare till missionsorganisationen Slottsmissionen, det visar en granskning som Skånska Dagbladet gjort.

Enligt den egna hemsidan skriver Slottsmissionen att man står till förfogande för den andliga kampen i Sverige och att ”vi försöker inte vara kulturellt relevanta eller liberala i vår bibeltolkning. En del skulle nog säga att vi lever kvar på 1800-talet. Vårt svar på det är att vi gärna skulle gå ännu längre tillbaka i tiden – vad sägs om det första århundradet som utgångsläge?”.

De skriver även att ”Om du gillar den modernistiska, lättsmälta och icke-konfronterande typen av svensk kristendom så kommer du inte att gilla vårt arbete”.

I en intervju med Skånska Dagbladet säger lovar Magnus Olsson att förskoleverksamheten är helt seprarerad från den andliga verksamheten och att det inte finns något intresse för att bedriva någon förkunnande verksamhet.

Publicerad 12 January 2020 10:28