Erikshjälpens butik i Eslöv.

Erikshjälpens butik i Eslöv. Christel Nilsson.

Stort intresse för begagnat

Erikshjälpen förlänger sina öppettider

ESLÖV. Intresset för begagnade prylar ökar. Den senaste tidens stora kundtillströmning har gjort att Erikshjälpen Second Hand i Eslöv valt att utöka sina öppettider.

Av
Matilda Sädås

Sedan årsskiftet håller Erikshjälpen Second Hand i Eslöv öppet tre dagar i veckan – istället för två som tidigare. De nya öppettiderna är tisdagar och torsdagar 12.00-18.00 samt lördagar 10.00-14.00.

– Vi har gått från att ha öppet onsdagar och lördagar till att istället ha öppet tisdagar, torsdagar och lördagar. Vi har alltså både förlängt öppettiderna och ändrat de dagar vi håller öppet, säger butikschef Christel Nilsson.

Anledningen till de ändrade tiderna är ett växande intresse för butiken.

– Vår kundtillströmning har ökat markant den senaste tiden. Det känns därför roligt att vi nu blivit mer tillgängliga för våra kunder och kan erbjuda dem en öppetdag till, säger Christel Nilsson.

Erikshjälpen Second Hand har funnits i Eslöv i över 20 år. Butiken säljer skänkta varor i form av kläder, husgeråd, böcker, leksaker och möbler. Överskottet från försäljningen går till biståndsarbete som främjar sociala och humanitära insatser.

– Erikshjälpen arbetar för barns rätt till utbildning, trygghet och hälsa. Det vi kan bidra med är medel till det biståndsarbete som bedrivs för att barn ska få ett värdigt liv – både i Sverige och övriga världen, säger Christel Nilsson.

Christel Nilsson.

Christel Nilsson. Christel Nilsson.

Att intresset för butiken ökat nu tror Christel Nilsson kan bero på flera saker.

– Många vet med sig att de gör såväl en ekonomisk som miljömässig insats när de handlar second hand. Jag tror dessutom att många mår bra när de känner att de hjälper andra, säger hon.

Förutom Christel Nilsson och två deltidsanställda chaufförer, bedrivs butiken av ideella krafter. I nuläget är ett 60-tal personer involverade i verksamheten på något sätt.

– Ett av Erikshjälpens mål är att hjälpa människor att hitta vägar till personlig utveckling genom social närvaro. Vi har – förutom våra volontärer – personer som arbetstränar eller gör sin praktik hos oss, säger Christel Nilsson.

Även om butiken förlängt sina öppettider kommer inga nya tjänster att tillsättas.

– Vi kommer inte att anställa någon mer eftersom vi vill att överskottet ska bli så stort som möjligt. Vi söker däremot alltid fler volontärer, säger Christel Nilsson.

Publicerad 10 January 2020 14:47