Conny Lack.

Conny Lack. Bjeveröds Sportfiske.

Bjeveröds Sportfiske lägger ner

Fisket släpps fritt i dammen

HÖRBY. Efter 10 år förlängs inte Conny Lacks arrende vid Bjeverödsdammarna. Han tvingas nu motviligt att lägga ner verksamheten kring fisket i dammarna.

Av
Jon W Loman

I mellandagarna meddelade Bjeveröds Sportfiske att man motvilligt tvingas lägga ner verksamheten efter nyår.

– Vi har haft 10 fantastiska år av att plantera fisk, sälja fiskekort och ta hand om fisket vid Bjeverödsdammarna, säger Conny Lack som fram till nu har drivit verksamheten.

Han hade hoppats på att få fortsätta sitt arbete så länge det bara gick men hoppas nu att någon annan kommer att fortsätta plantera ut fisk i dammarna.

Orsaken till att Bjeveröds Sportfiske nu lägger ner är att deras arrende av dammarna inte förlängs av Stiftelsen Skånska Lanskap. Stiftelsen anser det för dyrt att rusta upp platsen för fiskeverksamhetens skull och att man nu ska satsa på utomhuspedagogisk verksamhet.

Från och med nyår så är dett fritt att fiska i dammen utan fiskekort, något som gör att Conny Lack oroar sig för dammarnas famtid.

– För 10 år sedan var detta ett tjuvfiskeparadis med dåligt rykte men vi har byggt upp något väldigt bra här, säger Conny Lack.

Publicerad 04 January 2020 00:00