Familjen Espersson har ordnat julfirande på EFS-kyrkan i nästan 20 år.

Familjen Espersson har ordnat julfirande på EFS-kyrkan i nästan 20 år. Foto: Privat

Traditionen fortsätter – jul för alla på EFS-kyrkan i Hörby

Familjen Espersson bjuder in till julfirande

HÖRBY.

Jul på EFS-kyrkan i Hörby med familjen Espersson är en tradition som har många år på nacken. Även i år blir det firande på Kungsgatan 18 med allt som hör julen till.

Av
Anja Degerholm

– Det blir traditionsenligt firande som vi har haft tidigare år, vi har kört i nästan 20 år nu, säger Mia Espersson som tillsammans med Stefan, Olivia, Amy, Leah Espersson och Calle Rosen står bakom arrangemanget.

Julaftonsfirandet inleds med glöggmingel klockan 16. Därefter dukas en julmatsbuffé upp med allt som kan tänkas finnas på ett julbord. Sedan väntar ett gottebord med julgodis och gröt. Tomtemor tittar också förbi och ge klappar till både stora och små. Alla besökare brukar också få en julblomma med sig hem. Kvällen avrundas vid 21-tiden.

Firandet på EFS-kyrkan är i vanlig ordning öppen för alla och brukar locka mellan 70 och 90 personer varje år. Allt är gratis, tack vare sponsorer, och det krävs inte heller någon föranmälan.

– Ingen ska behöva sitta ensam på julafton, det håller nog de flesta med om och därför är det aldrig svårt att hitta sponsorer, säger Mia Espersson.

Firandet brukar locka mellan 70 och 90 besökare.

Firandet brukar locka mellan 70 och 90 besökare. Foto: Privat

Hon ser fram emot att klockan ska slå 16 på dopparedagen.

– När vi öppnar dörrarna möts vi alltid av kramar och kärlek, det är ren glädje och all stress bara försvinner. Vi kan inte tänka oss att fira jul på något annat sätt.

För mer information se EFS-kyrkans hemsida.

Publicerad 01 December 2019 06:00