Eslövsbon försökte köra ifrån polisen i 150 km/h. Nu döms han för flera brott.

Eslövsbon försökte köra ifrån polisen i 150 km/h. Nu döms han för flera brott. Foto: Mostphotos.com

Drogpåverkad försökte smita från polisen – körde i 150 km/h

Nu döms Eslövsbon för bland annat vårdslöshet i trafik

ESLÖV.

Eslövsbon uppger att han var sen till vårdcentralen och därför tog bilen, trots att han saknar körkort. När han körde förbi en poliskontroll på E22:an i södra Lund vägrade han stanna vilket resulterade i en 15 kilometer lång biljakt.

Av
Anja Degerholm

Biljakten gick från E22:an in på Gastelyckan i Lund och vidare ut på E22:an. Trots att polisen körde efter i en målad polisbil med sirener stannade inte mannen. Han körde dessutom fort, uppemot 150 km/h enligt polisen. När han väl stannade visade prover att han var påverkad av cannabis.

Eslövsbon har uppgett i förhör att han inte tycker att han körde vårdslöst och att han höll en hastighet på 110–120 km/h. Han rökte under denna period cannabis regelbundet, men hade inte gjort det på två-tre veckor när han stoppades av polisen.

Mannen döms nu i Lunds tingsrätt för flera brott som vårdslöshet i trafik, olovlig körning vid tre tillfällen, rattfylleri vid två tillfällen samt ringa narkotikabrott och narkotikabrott vid två tillfällen. Påföljden blir dagsböter, 160 gånger 50 kronor.

Publicerad 29 November 2019 06:00