Patrik Wibelius (till höger) med några anställda i samband med att företaget fick sin första Gasell-utmärkelse 2014.

Patrik Wibelius (till höger) med några anställda i samband med att företaget fick sin första Gasell-utmärkelse 2014. Arkivfoto: Åse-Marie Nilsson

Gasell för sjätte året i rad – nu flyttar Skarhultsföretaget till Lund

Otto Nilsson Byggnads framgångsresa fortsätter

SKARHULT.

Otto Nilsson Byggnads AB i Skarhult blev tidigare i år Årets företagare i Eslöv. Nyligen fick företaget även utmärkelsen Årets Gasell – för sjätte året i rad.

Av
Anja Degerholm

– Det känns fantastiskt bra, säger en glad Patrik Wibelius, vd för Otto Nilssons Byggnads AB.

Företaget startades 1930 och drevs som familjeföretag i fyra generationer innan Patrik Wibelius köpte det 2011. Sedan dess har framgångssagan varit ett faktum. De första fem åren ökade omsättningen med hela 700 procent och antalet anställda gick från sju till 60 stycken.

Patrik lyfter gärna fram sin personal som anledningen till framgången.

– Vi jobbar med en värdegrund i företaget utifrån de tre orden engagemang, omtanke och förtroende. I år har vi fokuserat på "omtanke" och försökt ta fram konkreta exempel på vad det kan innebära. Det ska inte bara ett tomma ord, säger Patrik Wibelius.

Att personalen trivs är prio ett.

– Det är få som slutar hos oss och personalen gör verkligen det där lilla extra, vilket är ett tecken på att de trivs.

Numera är det runt 80 anställda på företaget och fler ska det bli. Planen är att fördubbla antalet anställda fram till år 2025. Om ett år är planen att lämna Skarhult och flytta till större lokaler på Gastelyckan i Lund, då det inte fanns några lämpliga tomter i Eslövs kommun.

– Vi är för trångbodda helt enkelt. Förhoppningen är att vi i och med flytten kan bli ett ännu attraktivare företag och locka mer personal, både hantverkare och tjänstemän. Vi är ständigt på jakt efter ny personal, säger Patrik Wibelius.

Årets Gasell

Delas ut av Dagens industri årligen till de snabbast växande företagen. I Skåne är det drygt 150 företag som får utmärkelsen i år.

Fem företag från Eslöv prisades när Gasellen-galan hölls i Malmö nyligen: Otto Nilssons Byggnads AB, Ögonläkarna, ScanMarine, Mawima Teknik och Watt heating.

Ett Gasellföretag ska bland annat ha en nettoomsättning som överstiger 10 miljoner kronor, minst fördubblat sin omsättning under fyra år, vuxit organiskt och inte genom förvärv eller fusioner. Mindre än en procent av Sveriges aktiebolag uppfyller dessa krav.

Publicerad 28 November 2019 06:00