Lokaltidnignens egna app, Lapp, har på kort tid blivit populär bland invånare och handlare i Mellanskåne.

Lokaltidnignens egna app, Lapp, har på kort tid blivit populär bland invånare och handlare i Mellanskåne. Foto: Anja Degerholm

Succéstart för Lapp – appen som gynnar den lokala handeln

Har på kort tid fått hundratals användare

MELLANSKÅNE. Lokaltidningens egna app, Lapp, samlar lokala erbjudanden, nyheter och evenemang. Sedan lanseringen har den blivit populär både bland lokala butiker och deras kunder.

Av
Jonatan Westerlind

I mitten av november lanserade Lokaltidningen sin nya app: Lapp. Redan den första helgen laddades appen ner nästan 400 gånger och runt 100 företag i Mellanskåne har anslutit sig.

– De första reaktionerna har varit väldigt positiva, framförallt är det många som reagerar på att den är så lätt att använda, säger Jessica Falk, affärsområdeschef för Lokaltidningen.

Tanken med appen är att den ska fungera som en direktlänk mellan invånarna i Eslöv, Höör och Hörby och stadens handlare som i appen kan lägga ut dagsfärska erbjudanden till sina kunder. Dessutom får man där de senaste lokala nyheterna, trafikinformation och polisuppdateringar.

– Som medborgare skulle jag säga att Lapp är en självklarhet, det är din lokala app. I appen finns jättemycket erbjudanden som är utöver det vanliga. Man får lokala erbjudanden och lokal information tillsammans med lokala nyheter, säger Jessica Falk.

Hon menar att Lapp blir bättre ju fler som använder den. Då finns det fler lokala företag som kan nå ut till flera ur lokalbefolkningen med sina erbjudanden. För att ytterligare boosta Lapp så kommer Lokaltidningen att på skyltsöndagen den 1 december att befinna sig ute på torgen i Eslöv, Höör och Hörby för att berätta om appen och dela ut fina erbjudanden till städernas invånare. Målet är att appen ska få över tusen användare.

– Det här är jättespännande. Det är innovativt och nytt och man märker att det är många som är imponerade av det, säger Jessica Falk.

Publicerad 25 November 2019 14:19