Paketkaoset som Emelie Söderberg hittade utanför sitt hem.

Paketkaoset som Emelie Söderberg hittade utanför sitt hem. Foto: Emelie Söderberg

Postnord lämnade främlingars paket utanför Emelies dörr

"Jag fick själv agera postombud"

ESLÖV. Ett Postnord-ombud dumpade två backar med paket utanför Emelies bostad. Då tog hon själv på sig uppgiften att dela ut paketen till sina rättmätiga ägare. "

Av
Jonatan Westerlind

En måndag i mitten av november upptäckte eslövsbon Emelie Söderberg något underligt. Hon skulle åka för att hämta sin son på förskolan och såg då hur det stod två backar utanför hennes hus. Den ena var tom, men i den andra låg det fem paket adresseade till olika personer runt om i Eslöv. Längre ner på gatan såg hon hur en Postnord-bil körde iväg.

För stunden täntke hon inte mer på det men såg när hon kom tillbaka hem att paketen låg kvar. Senare på eftermiddagen ringde en granne och frågade om Emelie väntade paket och när hon såg att det regnade ute bestämde hon sig då för att ta in lådorna.

– Jag blev både förvånad och lite arg när jag såg paketen. Jag och min syster såg att någon varit på dem och rotat utan att ta något, så vi tog in dem så att inget skulle bli snott, säger Emelie Söderberg.

De kontaktade Postnord, men istället för att vänta på att de skulle lösa situationen tog Emelie och hennes syster saken i egna händer.

– Ett av paketen var från Apotea så vi tänkte att det kanske kunde vara viktig medicin till någon. På fyra av paketen stod det telefonnummer så jag sms:ade till personerna att de fått paket, säger Emelie Söderberg.

Några av personerna kom hem till Emelie för att hämta paketen och några fick hon själv köra ut och leverera.

– Jag fick själv agera postombud. Personerna som fick sina paket var jättetacksamma men sa samtidigt att det var dåligt av Postnord, säger Emelie Söderberg.

När Emelie själv kontaktat Postnord har de sagt att det var en miss som inte ska hända igen.

– Jag fick be om ett tack för hjälpen med att göra deras jobb, det ska jag inte behöva göra, säger hon.

Publicerad 25 November 2019 14:18