MAK-grundaren Lena Frisk håller i trådarna på humorfestivalen.

MAK-grundaren Lena Frisk håller i trådarna på humorfestivalen. Foto: Google Maps/Pressbild

Humorfestival på Metropol ska lyfta fram nya komiska talanger

Första upplagan hålls i februari under ledning av Lena Frisk

HÖRBY.

Stand up, improvisationer, sketcher, musik och show. Allt detta ska rymmas i nya satsningen Hörby humorfestival som har premiär på Metropol i februari 2020.

Humor och galna upptåg utlovas när den första humorfestivalen arrangeras på Metropol lördagen den 8 februari. Komikern Lena Frisk, som startade Malmö Comedy Klubb (MACK), håller i trådarna denna kväll.

– Vi fick idén för ett år sedan när en man kontaktade kommunen och frågade om vi var intresserade av ett samarbete med en stand up-kväll. Det var tyvärr för kort varsel, men vi vet att det är ett väldigt stort intresse för stand up i Hörby så det väckte en tanke, säger Emma Sander, projektledare för evenemang på Hörby kommun.

Idén slog rot och har nu alltså växt till en humorfestival. Till premiären kommer fyra nya komiker från Skåne som ska få chansen att prova sitt material på Hörbypubliken.

– Hörby humorfestival har som vision att skapa förutsättningar för rookies i närområdet men även stora stjärnor att få uppträda inför publik. Det är en fantastisk möjlighet att få uppleva morgondagens stjärnor, tåls att nämnas att Carl Stanley uppträde som nykomling på Metropol för några år sedan som förakt till en av våra större komiker, säger Emma Sander.

Vilka komiker som ska gästa festivalen är ännu inte spikat. Lena Frisk har tidigare kört rookie-kvällar på MACK och det är hon som kommer att välja ut ett gäng talangfulla nykomlingar. De första namnen ska släppas innan jul på kommunens hemsida och Facebook-sidan Evenemang i Hörby.

– Det är en perfekt julklapp till nära och kära som har allt. Vi hoppas verkligen att det ska gå hem hos Hörbyborna, säger Emma Sander.

Om det blir succé den 8 februari så är tanken att humorfestivalen ska bli ett återkommande evenemang.

– Min förhoppning är att det ska bli minst en gång per år i fortsättningen. Det hade varit fantastiskt att hitta någon komiker från Hörby till nästa gång, säger Emma Sander.

Missa inte!

"Hörby humorfestival – rookie edition" på Metropol. Lördagen den 8 februari, klockan 16 och 19.

Biljetter kan köpas antingen via kommunens hemsida eller på Lågedammsbadet.

Publicerad 25 November 2019 06:00