St Olofs IF byggde 2017 ett utegym. Önneköps IF har sneglat på detta och hoppas kunna få till något liknande i Önneköp.

St Olofs IF byggde 2017 ett utegym. Önneköps IF har sneglat på detta och hoppas kunna få till något liknande i Önneköp. Foto: Privat

Ett steg närmare ett utegym i Önneköp: "Vill få fler i rörelse"

Frågan ska utredas av kultur- och fritidsnämnden

ÖNNEKÖP.

Oskar Hallberg, ordförande i Önneköps IF, lämnade i vintras in ett medborgarförslag om att bygga ett utegym i byn. Efter att förslaget nu varit uppe i kommunstyrelsen är det ett steg närmare att bli verklighet.

Politikerna beslutade att kultur- och fritidsnämnden ska utreda förutsättningarna för ett utegym i Önneköp "i samarbete med föreningar och externa finansiärer". Utredningen ska resultera i en kostnadsanalys inför 2021 års budget.

Ett glädjande besked för förslagsställaren.

– Det är positivt att de utreder det. Vi jobbar mycket i föreningen för att få fler i rörelse och försöker hitta nya vägar, det här kan vara ett sätt. Vi är mer än en fotbollsförening, säger Oskar Hallberg.

Nämnden ska utreda placering och utseende, men Önneköps IF har föreslagit att utegymmet byggs vid idrottsplatsen som är en central plats i byn där det finns gott om parkeringsplatser. Förutom ett utegym finns det framöver även planer på en spontanidrottsplats i mindre format.

Föreningen har tidigare sökt pengar ur fonder och stiftelser till andra projekt och hade tänkt göra detta även till ett eventuellt utegym. Men man är även beredd att gå in med ideellt arbete.

– Med ett gäng trästockar, tid och engagemang kan man komma långt, säger Oskar Hallberg.

Att utegymmet i Karnas backe fått ett lyft under året ser Oskar Hallberg som ett bra argument för att satsa även i Önneköp.

– Om politikerna vill ha en levande landsbygd får de satsa på landsbygden också.

Publicerad 25 November 2019 10:47