Mannen döms för att ha stulit en väska ur en rullator. OBS! Bilden är från ett annat tillfälle.

Mannen döms för att ha stulit en väska ur en rullator. OBS! Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Adobe Stock

Stal väska ur rullator – Hörbybon döms nu för flera brott

Lunds tingsrätt dömer mannen till skyddstillsyn och behandling

HÖRBY.

Hörbybon stal en kvinnas väska ur hennes rullator och tog därefter ut pengar från hennes kreditkort. Nu döms mannen för bland annat grov stöld och bedrägeri.

Av
Anja Degerholm

Mannen, som är i 20-årsåldern, nekar till brott. Han uppger att han tagit ut pengar på uppdrag av en vän. Totalt gjordes det sex uttag med kortet på 10 000 kronor en timme efter att väskan stals.

Enligt Lunds tingsrätt är mannens version "en uppenbar efterhandskonstruktion som helt saknar trovärdighet". Åklagarens version stöds också av bilder från uttagsautomaterna.

Hörbybon döms även för ett annat fall av stöld. Den gången var det en kvinna som såg honom stå utanför och frysa. Hon bjöd därför in honom till sig. Han fick frukost och vilade en stund i kvinnans gästrum. När han skulle gå upptäckte hon att hennes bilnycklar och plånbok saknades.

Senare krockade han kvinnans bil och lämnade därefter olycksplatsen. Under sin färd hade mannen dessutom krockat en parkerad bil. Vittnen har berättat att mannen körde på ett vårdslöst sätt och att det var is på rutorna som försämrade sikten.

Mannen döms för tillgrepp av fortskaffningsmedel, vårdslöshet i trafiken, olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott och smitning från trafikolycksplats. Påföljden blir skyddstillsyn och behandling mot missbruk.

Publicerad 18 November 2019 09:58