Eslövs kommuns HR-chef Anna Nordén.

Eslövs kommuns HR-chef Anna Nordén. Foto: Eslövs kommun

Eslövs kommun får pris för satsningen på Hälsomiljonen

Vinner utmärkelsen Guldpilen 2019

ESLÖV.

Sedan två år tillbaka avsätter Eslövs kommun en miljon kronor årligen för hälsofrämjande insatser. Nu kan kommunen skörda frukten av detta arbete. Inte bara genom att sjukfrånvaron sjunkit, utan kommunen har nu även fått utmärkelsen Guldpilen 2019 för satsningen på Hälsomiljonen.

Av
Anja Degerholm

– Helt fantastiskt! Bara att bli nominerade är en stor ära. Att faktiskt vinna känns som ett enormt erkännande av vårt fokuserade arbete för att kommunens anställda ska må bra och vara så lite sjukskrivna som möjligt, säger Anna Nordén, HR-chef på Eslövs kommun, i ett pressmeddelande.

Priset delas ut av Avonova som jobbar med företagshälsovård och ledarutveckling. Eslövs kommun fick ta emot Guldpilen i samband med mässan Business Health i Stockholm den 14 november.

Utmärkelsen går till företag eller organisationer som arbetar aktivt och systematiskt med att sänka sjukfrånvaron och stärka friskfaktorerna hos de anställda. I Eslöv har Hälsomiljonen bland annat omfattat stresshantering, föreläsningar och arbetsmiljökartläggningar.

Målet med satsningen är att nå ett hälsotal på 95 procent, det vill säga att sjukfrånvaron bland personalen inte ska överstiga fem procent. Innan arbetet med Hälsomiljonen påbörjades låg hälsotalet bland kommunens runt 4 000 anställda på 92 procent. Fram till augusti i år hade den siffran ökat till 92,9 procent och andelen långtidssjukskrivna hade också minskat.

Publicerad 16 November 2019 06:00