"Julen är en viktig högtid som alla barn förtjänar att få uppleva. Det är för deras skull vi gör det här", säger Caroline Hultquist Foto: Privat

Julhjälpen sprider glädje i Eslöv: "Alla barn förtjänar en bra jul"

Vänder sig till alla behövande familjer med barn under 18 år

ESLÖV.

Inga barn ska behöva vänta förgäves på jultomten, därför finns Julhjälpen. Alla behövande familjer – eller givare – är välkomna att höra av sig.

Eslövsbon Caroline Hultquist hade sett att Julhjälpen startats på andra platser och hon har även hjälpt till på andra håll tidigare år. Nu tyckte hon att det var dags att själv starta en på hemmaplan. För några år sedan fanns ”Julhjälpen för barnen i Eslöv” som hade ett liknande upplägg.

– Jag vet att det finns ett behov. Därför startade jag upp en Facebook-sida och det har redan varit stor respons, både från givare och sökande, berättar Caroline Hultquist.

Julhjälpen vänder sig till familjer som har barn upp till 18 år och som inte har ekonomiska marginaler för att köpa julmat eller julklappar till barnen. Det kan till exempel vara familjer där föräldern är ensamstående eller sjukskriven, och som därför har svårt att få pengarna att räcka till.

– Den som vill ha hjälp kan göra en ansökan till oss där man kort beskriver sin situation, berättar Caroline.

Sedan läggs en efterlysning ut på Facebook-sidan beroende på vad familjen söker, till exempel leksaker eller presentkort på någon mataffär. Caroline säger att man inte delar ut pengar utan bara saker eller presentkort. Givarna däremot får gärna skänka en slant via Swish så att arrangörerna kan köpa presentkort eller julklappar.

Julhjälpen pågår till den 17 december och ända fram tills dess tar de emot gåvor och ansökningar. Den 20–22 december kommer Caroline vara fullt upptagen med att dela ut alla klappar och presentkort.

Målet är att Julhjälpen ska återkomma inför varje julhelg.

– Julen är en viktig högtid som alla barn förtjänar att få uppleva. Det är för deras skull vi gör det här, säger Caroline Hultquist.

För mer information se Facebook-sidan "Julhjälpen Eslöv – Mellanskåne".

Fotnot: "Julhjälpen Eslöv – Mellanskåne" är inte ansluten till "Julhjälpen i Sverige" utan är ett fristående initiativ.

Publicerad 15 November 2019 06:00