Arvid Sörensen vill satsa på musiken och håller just nu på med ett album.

Arvid Sörensen vill satsa på musiken och håller just nu på med ett album. Foto: Privat

Efter en uppväxt med droger och våld – musiken ett sätt att gå vidare

Höörsbon Arvid Sörensen ger ut låtar under artistnamnet ARSON

HÖÖR.

Arvid Sörensen, 18 år, växte upp i ett hem med missbruk och våld. Musiken har blivit ett sätt för honom att bearbeta sin destruktiva barndom. Nyligen släppte han en musikvideo till låten "Society War II" som handlar om uppväxten.

– Låten handlar om hur det är att växa om i ett hem där det förekommer missbruk och våld, säger Arvid Sörensen som har artistnamnet ARSON.

Låten släpptes i februari och i mitten av oktober blev videon klar, en mörk och skräckliknande story som bland annat är inspelad i en övergiven bunker. Videon har Arvid spelat in tillsammans med sin kusin och de har jobbat med den sedan i våras. Genren är hiphop/rap.

Arvid började spela gitarr när han var 10 år och har skrivit musik sedan han var i 12-årsåldern. För några år sedan började han även att producera musik på datorn hemma i pojkrummet. Förutom hiphop har han även gjort elektronisk musik och alternativa rock- och punklåtar.

– Mina äldre syskon lyssnade mycket på Timbuktu när jag var liten. Det fick in mig på hiphop, berättar han.

Mycket av uppväxten finns i ARSONs texter.

– Det är roligt att leka med ord och få ord som egentligen inte rimmar att rimma. Men jag vill även få in något intressant i texten, att förmedla en känsla. Det blir lite terapeutiskt för mig att skriva texterna.

Musiken har även hjälpt honom genom tuffa perioder.

– Jag har av och till problem med ångest och depressioner. Musiken hjälper mig att hålla mig på rätt bana, den har jättestor betydelse för mitt mående.

Arvid Sörensen går på samhällsvetenskapligt program på Polhemsskolan i Lund. Musiken är det han vill satsa på.

– Jag vill verkligen lyckas med musiken och lägger ner mycket energi på att utvecklas.

Just nu håller han på med ett album som ska innehålla sju låtar.

– Det blir lite lugnare låtar. Jag håller på att skriva låtarna nu och har satt en deadline den sista december. Innan jag släpper albumet tänkte jag släppa en singel också.

Fotnot: ARSONs musik finns bland annat på Spotify, Youtube och Soundcloud.

Publicerad 09 November 2019 06:00