Kvinnan attackerade sin pojkvän med en hushållssax, bland annat i munnen.

Kvinnan attackerade sin pojkvän med en hushållssax, bland annat i munnen. Foto: Polisen

Attackerade pojkvännen med sax – kvinna får årslångt fängelsestraff

Händelsen ägde rum i centrala Eslöv i början av hösten

ESLÖV.

Ett fängelsestraff på ett år och två månader väntar för den kvinna som attackerade sin pojkvän med sax tidigare i höstas. Kvinnan ska även betala ett skadestånd till mannen på 23 300 kronor.

Av
Anja Degerholm

Det var i början av september som händelsen ägde rum på en adress i centrala Eslöv. Både mannen och kvinnan hade druckit mycket alkohol under dagen som slutade med ett svartsjukegräl. Kvinnan gick då till attack med en hushållssax och mannen fick stickskador i bland annat munnen.

Åklagaren ville att kvinnan skulle dömas för grov misshandel. Lunds tingsrätt skriver i domskälet att händelsen visserligen är allvarlig, men att skadorna inte inneburit livsfara eller bestående men för mannen. Därför döms kvinnan för misshandel av normalgraden till fängelse i ett år och två månader.

Kvinnan hävdar att hon handlat i nödvärn, en förklaring som tingsrätten alltså inte tror på. Mannens berättelse är trovärdig och detaljerad, enligt rätten, och stöds av annan bevisning som fotografier och ett rättsmedicinskt utlåtande.

Publicerad 06 November 2019 16:13