Eslövs IK representeras i Skånelaget av Moa Larsson, Thea Karlsson och Ebba Samuelsson.

Eslövs IK representeras i Skånelaget av Moa Larsson, Thea Karlsson och Ebba Samuelsson. Foto: Peter Larsson

Tre handbollstjejer från Eslövs IK med i Skånelaget: "Viktigt med förebilder"

Ska försvara de rödgula färgerna i Linköping den 8–9 november

ESLÖV.

Från början var de runt 180 handbollsspelade flickor födda -04 som kämpade om en plats i Skånelaget. Nu har 28 valts ut – och tre av dem kommer från Eslövs IK. I november ska de försvara de rödgula färgerna i Linköping.

Skånes handbollsförbund utser varje år ett Skånelag, ett för P04 och ett för F04. Deltagarna har gått igenom en lång uttagningsprocess. På flicksidan har tre tjejer från Eslövs IK blivit uttagna: Thea Karlsson (9M), Moa Larsson (9M/H6) och Ebba Samuelsson (H6).

– Jag blev väldigt glad när jag fick veta att jag gått vidare. När jag var yngre såg jag upp till de äldre spelarna som blev uttagna till Skånelaget, säger Thea Karlsson.

Hon får medhåll av Moa Larsson:

– Det var det här jag hade hoppats på. Vi var så många från början så det känns fantastiskt att ha kommit så här långt.

Den 8–9 november ska Skånelaget till Linköping för att möta andra distriktslag i en turnering. Skånelaget är uppdelat i ett gult och ett rött lag. De ska möta bland andra Småland–Blekinge, Västergötland och Södermanland.

Peter Larsson, som sköter klubbens kommunikation, säger att de tre platserna i Skånelaget betyder mycket för Eslövs IK.

– Vi har ett trettiotal tjejer som spelar och tre av dem har blivit uttagna. Det är tio procent av laget, vilket är helt fantastiskt.

Han berättar att klubben gjort en medveten satsning på utbildade tränare med målet att få fram fler egna talanger.

– Målet är att ha så många egna produkter som möjligt i A-laget. Och som tjejerna säger så är det viktigt med förebilder, därför betyder det mycket att våra spelare blir uttagna till Skånelaget, säger Peter Larsson.

Tjejerna ser fram emot det tuffa motståndet som väntar i Linköping.

– I Skånelaget är alla spelare väldigt duktiga. Det lär man sig mycket av och det är roligt att möta andra spelare än vi i vanliga fall gör, säger Ebba Samuelsson.

Flera spelare från Mellanskåne

I F04-laget ingår även Hannah Jönsson, H65 Höör, från Mellanskåne. Och i P04-laget är det fyra spelare: Albin Wassholm, Eslöv HF, Benjamin Knutsson, IK Lågan, Linus Lennartsson, Eslöv HF, och Oskar Strandqvist, Eslöv HF.

Publicerad 02 November 2019 06:00