Gruppen imponerades av skolans cylinderformade interiör.

Gruppen imponerades av skolans cylinderformade interiör. Arkivfoto: Anja Degerholm

Insänt: "Pensionärer på besök i Carl Engström-skolan"

INSÄNT.

En inbjudan från tidigare rektorn Berny Thomsner och läraren Ulla-Britt Novén kommer i våra brevlådor med texten att ”Bergagymnasiets tid är förbi”. Nu är det Carl Engström- skolan som gäller.

Det är en solig lördag i oktober när ett trettiotal pensionärer samlas utanför entrén. Det blir en grundlig information av den tidigare gymnasiechefen Johan Holmqvist som har varit delaktig i hela byggprocessen. Han berättar bland annat att byggchefen varit en före detta Bergaelev. Då måste det väl bli bra?

Det blir en rundvandring i skolans alla våningar. Här möts vi av det imponerande ljuset i moderna skolsalar och lärarrum. Allra högst upp beskådar vi utomhus utsikten över många av Eslövs kvarter. I den moderna byggkroppen är trista skolkorridorer ett minne blott. Träffen avslutades med kaffe där många minnen ventilerades.

Läraren Per Almén passade på att ge en bild av den goda stämning som fanns på Bergagymnasiet. Det var ett betyg som lärarkandidaterna alltid intygade sa Per. Det är något vi alla önskar går vidare.

Unisont var gruppen imponerad av att Eslövs kommun vågat satsa på en ny skola. Den blygsamma avgiften från gruppen räckte till en gåva till Carl Engström-skolan. En grön växt som Johan Holmqvist placerade på receptionsdisken. Avslutningsvis är jag imponerad av byggnadens cylinderformade interiör. Den kan också ses i det kända Shanghai Museum, vad sägs om det?

Lars-Erik Svensson (pensionerad lärare)

Publicerad 30 October 2019 06:00