Kvinnan får villkorlig dom, men ska betala skadestånd till en av de två målsäganden.

Kvinnan får villkorlig dom, men ska betala skadestånd till en av de två målsäganden. Foto: Adobe Stock

Kund sparkade två butiksanställda efter dispyt – döms för misshandel

Kvinnan döms även för ofredande

ESLÖV.

Personalen på en livsmedelsbutik i Eslöv konfronterade en kund med att hon bara betalat för varorna i en av sina två kundkorgar. Detta ledde till en dispyt som slutade med misshandel och ofredande.

Av
Anja Degerholm

Händelsen ägde rum i april 2018 i affärens förbutik. När personalen ifrågasatte om kvinnan betalat för alla varorna blev hon uppjagad och sprang ut ur butiken. Två anställda följde efter.

En av dem tog upp mobilen för att fotografera kvinnan och hennes bil, men hon svarade då med att försöka slå telefonen ur handen och riktade en hård spark mot personens lår. Kvinnan sparkade även mot den andra anställdes smalben, men träffade inte speciellt hårt.

Kvinnan förnekar gärningen och förklarar händelsen med att hon lider av en stark psykisk störning. Hon kan ha glömt betala för vissa varor, men minns inte hela händelseförloppet.

Tingsrätten dömer kvinnan för misshandel, för lårsparken, och för ofredande, för smalbenssparken. Eftersom hon sedan tidigare är ostraffad får hon villkorlig dom, men ska betala ett skadestånd på 5 000 kronor till misshandelsoffret. Hon har efter händelsen fått vård inom psykiatrin.

Publicerad 20 October 2019 06:00