Kvinnan ska ha attackerat sin pojkvän, bland annat med en hushållssax.

Kvinnan ska ha attackerat sin pojkvän, bland annat med en hushållssax. Foto: Polisen

Kvinna misstänks ha stuckit sin pojkvän med sax och kniv

Åtalas nu för grov misshandel

ESLÖV.

Ett svartsjukebråk urartade efter en blöt kväll i början av september. En kvinna i 40-årsåldern åtalas nu för att ha stuckit sin pojkvän med sax och kniv, både i ansiktet och på kroppen. Åklagaren yrkar på att hon ska dömas för grov misshandel.

Av
Anja Degerholm

De två hade varit ett par i ungefär två månader och strax innan händelsen hade kvinnan flyttat in hos mannen i hans lägenhet i centrala Eslöv. Vid tillfället var både berusade efter att ha druckit öl och starksprit. De ska tidigare ha haft en stormig relation med fysiska bråk, men denna kvällen gick det helt över styr efter ett svartsjukebråk.

Pojkvännen har i förhör berättat hur det bara "svartnade för" kvinnan och att hon började slå honom och sedan gick till attack med en kniv i ena handen och en sax i den andra. Han ska då ha fallit till golvet och i samtalet med SOS alarm säger han att han "blöder som fan, jag behöver hjälp". Ambulans och polis kallades till platsen.

Han ska ha fått stickskador i munnen, i vänster underarm och höger sida av ryggen/armhålan samt en blåtira på ena ögat. Skadan vid armhålan var mest allvarlig, enligt läkaren på akuten, eftersom den riskerade att skada inre organ.

Kvinnan greps på platsen och hade blod på kläderna och på händerna. Det var också blodspår i lägenheten, som enligt kvinnan kom från hunden som löpte. Hon förnekar brott och säger att hon endast försökt skada sig själv och att hennes pojkvän försökt stoppa henne. Hon har en del minnesluckor från kvällen.

Enligt åklagaren bör gärningen betraktas som grov eftersom kvinnan använt livsfarliga föremål vid angreppet och huggit honom i ansiktet och på bålen. Hon har därmed visat särskild hänsynslöshet och råhet. Nu blir det upp till tingsrätten att avgöra om kvinnan är skyldig till den grova misshandeln.

Publicerad 17 October 2019 06:00