"Vi har aldrig ens tänkt tanken att något sånt här kan hända. Vi vill därför uppmärksamma andra med bubbelbadkar om hur ventilerna fungerar. Nästa gång slutar det kanske inte så här lyckligt", säger Nour Saberg. Foto: Privat

Pappan om dödsfällan i badrummet: "Nästa gång slutar det inte lika lyckligt"

Dotterns hår fastnade i ventil – höll på att drunkna

ESLÖV. När 9-åriga Sirena skulle ta ett bad höll det på att sluta riktigt illa. Plötsligt fastnade en del av flickans hår i badkarets jetstream-ventil och sög henne under ytan. "Vi hade aldrig tänkt tanken att något sånt här kan hända", säger hennes pappa.

9-åriga Sirena i Eslöv hade änglavakt när hon under fredagen höll på att drunkna i sitt eget badrum. Likt många gånger förr gick hon in i badrummet för att ta ett bad, medan föräldrarna satt i vardagsrummet.

– Hon är stor och sköter sig själv. Vi var inte mer än tio meter bort, berättar Sirenas pappa Nour Saberg.

Efter en liten stund hörde föräldrarna plötsligt ett högt skrik.

– Jag sprang in för att se vad som hände. När jag kom in låg hon i badkaret med ansiktet knappt ovanför ytan. Samtidigt stod kranen på för fullt och vattenytan steg, berättar pappa Nour, som beskriver händelsen som chockartad.

– Jag förstod inte vad som hände. Min första tanke var att hon på något sätt fått el i sig så jag började fundera över var strömbrytaren satt.

Samtidigt såg Nour sin dotter kämpa för att hålla huvudet ovanför vattenytan som då låg på en 40-50 centimeter. Badkaret var halt och det syntes tydligt att hon inte hade kontroll över situationen, vilket fick Nour att reagera instinktivt.

– Jag böjde mig ner och drog upp henne från badkaret med all min kraft. Då såg jag hur en stor test hår lossnade.

På något sätt hade flickans hår sugits in i badkarets jetstream-ventil och på så sätt hållit henne fast.

Nu vill föräldrarna varna andra.

– Vi har haft det här badkaret i fem års tid och aldrig varit med om något sånt här. Vi har aldrig ens tänkt tanken att något sånt här kan hända. Vi vill därför uppmärksamma andra med bubbelbadkar om hur ventilerna fungerar. Nästa gång slutar det kanske inte så här lyckligt, säger Nour Saberg.

Familjens bubbelbad är köpt på Bauhaus. Bolagets marknadschef Johan Saxne kommenterar händelsen i Aftonbladet som var först att rapportera om olyckan.

Vi har aldrig varit med om detta tidigare och tar det självklart på största allvar. Vi kommer omgående ta kontakt med leverantören och inköpsansvarig på Bauhaus för att kunna informera ut till varuhusen och även till kunder.”, skriver han till tidningen.

Foto: Privat

Publicerad 15 October 2019 16:50