Tom Kristensson och Henrik Appelskog slutade på en andraplats i JWRC.

Tom Kristensson och Henrik Appelskog slutade på en andraplats i JWRC. Foto: M-Sport Media

Tom Kristensson knep ett silver i rally–VM: "Väldigt stolta och glada"

Det blev en andraplats i sista deltävlingen i Wales

HÖRBY.

Inför femte och sista deltävlingen i junior-VM i rally, JWRC, skilde det bara ett poäng mellan ettan Tom Kristensson och tvåan Jan Solans. Det blev en andraplats i tävlingen i Wales och ett silver i hela VM för Kristenssons del.

Av
Anja Degerholm

Det var en blöt och lerig bana som mötte Tom Kristensson och hans codriver Henrik Appelskog i Wales Rally GB. De åkte på en punktering på en av sträckorna och förlorade tre värdefulla minuter på hjulskiftet. Men slutresultatet blev en andraplats. Det innebär en hedrande silverplats i hela JWRC.

– Trots att vi inte nådde ändra fram är jag och Henrik väldigt stolta och glada över vad vi åstadkommit under året. Det var första året med VM-tävlingar och med allt vad det innebär. Vi har skaffat oss massor av erfarenhet, lärt oss mycket om hur allt fungerar, fått uppleva fantastiska platser och haft kul på resan, säger Tom Kristensson som kör för SMK Hörby i ett pressmeddelande.

Vinnaren Jan Solans slutade på totalt 151 poäng, Tom Kristensson på 133 poäng och svensken Dennis Rådström kom trea på 75 poäng. Tom Kristensson fick även utmärkelsen Årets rookie, vilket innebär ett ekonomiskt bidrag som gör det möjligt för honom att köra även nästa år.

Publicerad 07 October 2019 14:43