Västanvindens förskola har nu blivit Grönflagg-certifierad.

Västanvindens förskola har nu blivit Grönflagg-certifierad. Foto: Privat

Insänt: "Västanvindens förskola certifierad som Grönflagg-förskola"

Firades den 24 september

INSÄNT.

Västanvindens förskola, i Västerstad Hörby kommun, har under läsåret 2018-2019 för första gången arbetet för Grönflagg, Håll Sverige Rent. Temat för detta har varit djur och natur. I somras blev vi godkända och certifierade som Grönflagg-förskola.

Vi bestämde att det måste vi fira tillsammans med alla barnen som har varit med att undervisa i detta. Den 24/9 hissade vi vår Grönflagg-flagga. Vi har vid flera tillfällen tittat på den och diskuterat vad som är på den. Vi får många förslag från barnen: träd, människa, bok, löv, spår, m.fl. Alla är rätt!

Som sagt så hade vi bestämt att vi måste fira att vårt arbete med Grönflagg från i fjol är godkänt. Vi bestämde att förskoleklassen skulle bjudas in för de var ju med i arbetet förra läsåret.

Vi samlades vid flaggstången, alla barnen på Västanvinden och förskoleklassen på De la Gardie skolan. Där höll en pedagog, Laila Persson, först ett tal och berömde barnen för ett bra arbete med förra temat Djur och natur och berättade att vi blivit godkända. Sen hissades flaggan under det att vi lyssnade på grönflagg-sången.

Det hela avslutades med att barnen blev bjudna på päron, äpple och vattenmelon.

Förutom Västanvindens förskola så arbetar även de andra två landsbygdsförskolorna, Östanvindens förskola i Östraby och Björnligans förskola i Killhult med Grönflagg.

Johanna Martinsson, förskollärare.

Publicerad 07 October 2019 00:00