Karl-Erik

Karl-Erik "Kalle" Malmgren i Trollenäs IF och ploggaren Ann-Jeanette Björn-Bentzen var två av de inbjudna. Arkivfoto: Anja Degerholm

Vardagshjältar från Mellanskåne fick äta middag med landshövdingen

Ploggare, idrottsledare och gallerist bland de inbjudna

MELLANSKÅNE.

I våras inledde landshövding Anneli Hulthén en ny tradition – middagsbjudning med skånska vardagshjältar. Fredagen den 4 oktober var det dags igen och bland de inbjudna fanns fyra Mellanskåningar.

Totalt var det 31 inbjudna vardagshjältar "som gjort en extra utmärkande insats för kommunen eller länet". Det kan till exempel vara inom kultur, utbildning eller föreningsliv. Höstmiddagen hölls på Residenset i Malmö. Middagarna är inspirerade av Kungens Sverigemiddagar.

– Min tanke är att bjuda in personer som gör en stor insats för sina kommuner eller för länet, och som inte brukar uppmärksammas med den här typen av middagar, säger Anneli Hulthén i ett pressmeddelande.

De inbjudna hade nominerats av kommunledningen i sina respektive hemkommuner. Från Mellanskåne deltog företagsledaren Agron Berisha, ploggaren Ann-Jeanette Björn-Bentzen, galleristen Pia Tapper samt Karl-Erik Malmgren, eldsjäl i Trollenäs IF.

Fyra inbjudna från Mellanskåne

Agron Berisha, VD, Eslövs kommun: "Agron driver ett av Eslövs mest välmående företag och har byggt upp det med hög kvalitet, inkludering av människor och förmågan att finna potential där andra inte vågar".

Ann-Jeanette Björn-Bentzen, ploggare, Hörby kommun: "Ann-Jeanette är en pionjär inom en ny idrottstrend som kallas plogging, hälften joggning och hälften skräpplockning, och inspirerar andra genom sin FB-sida Håll Hörby rent".

Karl-Erik Malmgren, föreningsledare, Eslövs kommun: "Karl-Erik är sedan många år verksam inom fotbollsföreningen Trollenäs IF och har skapat speltillfällen för barnen genom seriespel och resor till bland annat Gothia Cup".

Pia Tapper, galleriägare, Eslövs kommun: "Pia engagerar och entusiasmerar människor som hon möter på sitt Galleri M som är en välkomnande mötesplats för kulturarbetare och besökare".

Publicerad 05 October 2019 06:00