Under höstlovet anordnar Hörby padelklubb gratis prova på-tillfällen.

Under höstlovet anordnar Hörby padelklubb gratis prova på-tillfällen. Foto: Adobe Stock

Nystartad padelklubb vill få Hörbys unga i rörelse

Anordnar gratis prova på-träningar under höstlovet

HÖRBY.

Nyligen startades Hörby padelklubb av ett gäng engagerade spelare. Nästa steg är att dra igång barn- och ungdomsträningar, och i samband med höstlovet blir det gratis prova på-tillfällen.

– Vi hoppas kunna bredda sporten och öka intresset. Det är ett roligt sätt att röra på sig och en bra aktivitet för hela familjen, säger David Verngren som är vice ordförande i den nystartade klubben.

Tillsammans med Niklas Pålsson, ägare av Mejeriets padel på Industrigatan i Hörby, har klubben några timmar under höstlovet där barn och unga kan testa den fartfyllda racketsporten helt gratis.

– Förhoppningen är att fler unga som få upp ögonen för sporten. Det är nog många som inte känner till den, säger David Verngren.

Det är tre olika grupper: 7–9 år (klockan 10), 10–12 år (klockan 11) och 13–15 år (klockan 12). Det blir spel under både tisdagen och torsdagen i höstlovsveckan.

Efter lovet är planen att starta regelbundna träningar för barn och unga. Klubben försöker hitta sponsorer och andra bidragsgivare som kan göra att kostnaderna blir så låga som möjligt. Eftersom padel inte är en sport som omfattas av Riksidrottsförbundet så går det inte att få LOK-stöd (statligt lokalt aktivitetsstöd).

Under oktober ska medlemmarna i styrelsen gå en kurs för en padeltränare från Helsingborg för att själva kunna hålla i träningarna framöver.

– Planen är även att starta nybörjarträningar för vuxna när vi kommit igång med barn- och ungdomsverksamheten, säger David Verngren.

För mer information se Hörby padelklubbs Facebook-sida.

Publicerad 05 October 2019 06:00