Totalt deltog 47 medlemmar från Friskis & Svettis Höör/Hörby.

Totalt deltog 47 medlemmar från Friskis & Svettis Höör/Hörby. Foto: Privat

Insänt: "Friskis & Svettis på träningsresa till solen"

Svettig vecka på Kreta

INSÄNT.

För tredje året i rad anordnade Friskis & Svettis Höör/Hörby en träningsresa till Medelhavet. Tidigare år har man varit på Mallorca o Spanska solkusten. I år gick resan till Kreta och lyxiga träningshotellet Cavo Spada Deluxe.

47 medlemmar från Höör och Hörby i åldrarna 25-75år hängde med på resan som startade tidigt på morgonen den 21 september. När bussen hämtat upp bar det iväg mot Kastrup och flyg till Kreta.

Yogapass var något av det som stod på schemat.

Yogapass var något av det som stod på schemat. Foto: Privat

Efter incheckning på hotellet var det dags för resans första träningspass. Tre ledare från föreningen, Annette Persson, Maria Skoglund och Detlef Voigt ansvarade för samtliga träningspass under veckan, totalt ca 25st. Det var allt från Yoga i soluppgången kl. 07.00 med Medelhavet som bakgrund och vågskvalp i öronen, till löpning, styrketräning och cross i 25-30-gradig värme. Passen var av olika karaktär för att passa alla. Det var alltid 30-40 medlemmar med på alla passen.

Onsdagen var träningsledig mitt på dagen. Då passade många på att göra utflykter till staden Chania och dess Venetianska hamn och små gränder eller besök på olivolje- och vinfabrik. Förutom träning hade ledarna ordnat kvällsaktiviteter såsom musikquiz, tangoträning, tipspromenad och ”Pricka tiden” där man skulle gissa hur lång tid man skulle ta på sig för att förflytta sig 1500m. Man fick krypa, gå, eller springa sträckan. Vinnaren var endast en sekund från sitt tippade resultat!

Foto: Privat

På kvällarna samlades man på terrassen med utsikt över poolen och Medelhavet för glada skratt, musik, dans och något gott att dricka. Därefter sömn och upp i ottan igen för nya härliga träningspass. Fredagskvällen avslutades med en gemensam middag på en Italiensk restaurang. Efter ett sista avslutningspass på lördagsmorgonen var det åter dags för hemfärd.

Kl.18.00 på lördagen den 28 september återvände 47 solbrända, glada och vältränade Friskisar till Mellanskåne, redo att möta den Skånska hösten och vintern.

Jan Malmström, ordförande Friskis & Svettis Höör/Hörby

Publicerad 03 October 2019 06:00