Valparna är av rasen jack russel och bara sju veckor gamla.

Valparna är av rasen jack russel och bara sju veckor gamla. Foto: Privat

Tre jack russel-valpar försvann spårlöst: "Tror att de har blivit stulna"

Kom tillbaka efter ett dygn – pigga, rena och mätta

HARLÖSA

. Tidigt på morgonen tisdagen den 1 oktober släppte Birgitta Boberg ut sina fyra små jack russel-valpar som vanligt på gårdsplanen. En stund senare var tre av dem spårlöst försvunna. Efter ett stort pådrag kom de tre valparna plötsligt tillbaka – pigga, rena och mätta.

Av
Anja Degerholm

– Det är jätteskönt att ha dem hemma igen, säger en lättad Birgitta Boberg.

Hon bor cirka en kilometer utanför Harlösa på en gård med enskild väg. Den aktuella morgonen släppte hon ut tiken och hennes fyra valpar som vanligt. Efter en stund kom tiken och en av valparna in i huset igen, men de andra tre valparna var borta. En intensiv jakt efter de försvunna valparna sattes igång.

– De är bara sju veckor gamla, så de tar sig inte långt. Vi sökte av ett område på en kilometer runt huset under två timmar, utan några spår.

Hon fick även hjälp av två ID-hundar och en Securitas-hund som markerade på samma ställe cirka 50 meter från huset. Där slutade spåren.

Efter drygt ett dygn kom plötsligt valparna gåendes från det närliggande majsfältet, först en och sedan de andra två. Birgitta är övertygad om att någon tagit valparna.

– De var superpigga och helt rena. De borde varit leriga och trötta om de hade varit ute på fältet i ett helt dygn. Jag misstänker att någon stulit dem, men att pådraget blivit för stort. Det hade blivit svårt att sälja dem.

– Nu är jag bara glad att de är hemma, det spelar nästan ingen roll vad som hänt.

Publicerad 02 October 2019 09:22