Foto: Adobe Stock

Bedragarliga lurade offer att själv lämna över värdesaker

Siktar in sig på äldre polsktalande personer

ESLÖV. I fredags blev tre personer i Eslöv uppringda av bedragare som utgav sig för att vara från polisen. De uppmanade personerna att samla ihop sina värdesaker och lämna över dem till en polis som skulle komma och hämta dem.

Av
Jonatan Westerlind

Ligan ringde under fredagen upp polsktalande personer och påstod sig komma från polisen. De varnade för att rånare var på väg hem till dem för att ta deras värdesaker och uppmanade personerna att istället överlämna sakerna till en polis som ska komma och knacka på hos dem.

Två av personerna som blev uppringda i fredags gjorde inte som de blev tillsagda och ringde istället polisen. En av dem, en äldre dam, blev skrämd och samlade ihop sina guldsmycken som hon sedan överlämnade till en person som kom hem till henne.

– Förövarna har lagt ner jobb på detta. De nämner relationer som personerna har så de får det att låta trovärdigt. Men detta är inget som polisen någonsin sysslar med. Vi skulle aldrig ringa och be någon samla ihop saker på det sättet, säger Mats Odeståhl på Eslövspolisen.

Sedan tidigare är liknande fall kända från andra orter, men enligt Mats Odeståhl är detta första gången det händer i Eslöv. Det finns i nuläget inga misstänkta för brottet men polisen har en hel del iaktagelser från vittnen att jobba på.

Publicerad 30 September 2019 10:45