Mamman och sonen döms för ofredande till dagsböter efter händelsen på vårdcentralen.

Mamman och sonen döms för ofredande till dagsböter efter händelsen på vårdcentralen. Foto: Niklas Laurin/Region Skåne

Tumult på vårdcentral – mor och son gav sig på chefen

Båda döms nu för ofredande till dagsböter

ESLÖV.

Kvinnan sökte vård på Kärråkra vårdcentral i Eslöv för smärtor i axeln. Med sig hade hon sin son. Läkarbesöket slutade med upprörda känslor och att de två handgripligen gav sig på vårdcentralens chef. Båda döms nu för ofredande.

Av
Anja Degerholm

Händelsen ägde rum för två år sedan. Vad som egentligen hänt råder det delade meningar om. Redan i läkarrummet ska sonen skrikit och varit verbalt aggressiv. När läkaren bad honom att lämna rummet vägrade han och läkaren kallade därför på vårdcentralens chef.

Samtalet fortsatte i ett annat rum. Chefen hämtade ett larm och informerade om att hon tänkte trycka på larmknappen om de två inte lämnade vårdcentralen. Mamman greppade då hennes handleder och vred dem så att de korsades. Hon höll detta grepp i 1-1,5 minut samtidigt som sonen knuffade på henne. Båda skrek på sitt språk. Chefen kunde inte ta sig loss och förstod inte vad de sa.

Chefen vittnar om att situationen var obehaglig och att hon kände sig utsatt. När hon tryckte på larmet lämnade mamman och hennes son till slut lokalerna. Efteråt fick hon en rodnad på ena handleden som senare blev ett blåmärke.

Både mamman och sonen förnekar brott. Lunds tingsrätt anser att chefen lämnat en trovärdig berättelse som stöds av vittnesuppgifter från läkaren samt bilder på skadan. Båda två döms därför för ofredande. Kvinnan får dagsböter 60x50 kronor och sonen 50x50 kronor.

Publicerad 18 September 2019 06:00