Scanivanadiums vd David Minchin och markägaren Oscar Scholtz i samband med att provborrningarna påbörjades.

Scanivanadiums vd David Minchin och markägaren Oscar Scholtz i samband med att provborrningarna påbörjades. Arkivfoto: Mattias Grenholm

Scandivanadiums provborrningar i Lyby blir försenade

De första borrhålen har tagit längre tid än förväntat

Av
Anja Degerholm

LYBY. I våras fick företaget Scandivanadium klartecken av Hörby kommun för att borra efter vanadin på ett antal platser i Lyby. För en månad sedan påbörjades arbetet som nu visar sig ta längre tid än planerat. Tidplanen har därför förlängts.

Provborrningarna omfattar fem borrhål på olika platser i Lyby, 30–100 meter ner i marken. De första borrhålen har tagit längre tid än förväntat och därför har företaget anmält till bygg- och miljönämnden att arbetet blir försenat. Nämnden har nu godkänt den nya tidplanen som innebär att arbetet blir försenat med tre veckor.

– Det är egentligen inget datum satt för när de ska vara klara. Provborrningen skulle pågå i fem veckor, men tar längre tid så de behöver ytterligare tre veckor. Det är inte sagt att det måste vara i en följd, även om det troligtvis blir så, skriver bygg- och miljöchefen Ida Persson i ett mejl till Lokaltidningen.

Publicerad 11 September 2019 06:00