Klubbhuset ska under hösten och vintern förvandlas till

Klubbhuset ska under hösten och vintern förvandlas till "Verkstad i byn". Foto: Askeröds IF

Skördefest startskottet för ny träffpunkt i Askeröd

"Verkstad i byn" ska bli verklighet under vintern

ASKERÖD.

Det gamla klubbhuset i Askeröd ska under hösten och vintern byggas om till träffpunkten "Verkstad i byn". Skördefesten den 22 september blir startskottet för bygget som ska vara klart till våren.

Av
Anja Degerholm

– Planen är att skapa en mötesplats för ett flertal kreativa aktiviteter, till exempel keramik, möbelrenovering, textilarbete, matlagning, quizkvällar och odling. Tanken är att Askerödsbygdens byförening och idrottsföreningen ska jobba ihop och skapa gemensamma möjligheter för medlemmar och byns invånare, säger Henrik Svensson, tränare i Askeröds IF:s damlag.

Projektet "Verkstad i byn" har bestått av två faser. Första fasen var en förstudie där Askerödsbygdens byförening fick stöd av Region Skåne, Länsstyrelsen Skåne och Hörby kommun. Andra fasen kommer att börja under hösten och är ett samarbete mellan byföreningen och Askeröds IF som då kommer att få ekonomiska medel från Leader Mittskåne.

Men först är det alltså dags för skördefest, söndagen den 22 september klockan 14–17. Lokala matproducenter kommer då att finnas på plats på Askeröds idrottsplats för att erbjuda smakprover och sälja sina varor.

Det blir även en historisk rundtur i byn med traktor och vagn som bland annat kommer att avhandla tiden när järnvägen gick genom byn. Äppelmustning, musik, tipsrunda, godisregn och aktiviteter för såväl stora som små står också på programmet.

– Projektet ”Verkstad i byn” är en spännande möjlighet att renovera en oanvänd byggnad till en levande mötesplats för en mängd aktiviteter. Med skördefesten firar vi första fasen av projektet och kickar igång den andra, medan vi njuter av lokal mat och musik. Alla är förstås välkomna, säger Jonas Wilson, ordförande i Askerödsbygdens byförening.

Publicerad 10 September 2019 06:00