Bengt Hansson lämnar nu Eslöv efter 43 år.

Bengt Hansson lämnar nu Eslöv efter 43 år. Foto: Fredrik Magnusson

En epok är över – stadens sista lågprisbutik har stängt

Bengt Hansson lämnar Eslöv efter 43 år

ESLÖV. Inventeringen är klar och papperna underskrivna. När Bengt Hansson för sista gången tågade ut ur lågprisbutiken på Sallerup under fredagen var det med blandade känslor. "Det är klart man kommer sakna alla härliga kunder och min fantastiska personal", säger han.

I 43 år har Bengt Hansson drivit de två lågprisbutikerna på Berga och Sallerup med stor framgång. Men nu är det över. 2010 lades Berga lågpris ner och nu lämnar han alltså även Sallerup.

– Jag blir inte yngre och det får helt enkelt räcka med butiken i Hörby, säger Bengt Hansson, som tog beslutet att sälja butiken tidigare i år.

– Jag har haft det i åtanke under många år, men det har inte varit så lätt att hitta en ersättare. Det är svårt att driva butik i dag och inte alla klarar av det. Nu känner jag mig trygg med att jag hittat stabila efterträdare och jag önskar dem verkligen allt gott. De har kämpat mycket för det här, säger han.

Att det finns en närbutik även i stadens ytterområden tycker Bengt är viktigt.

– Det är inte självklart att det finns, men utan oss hade framförallt de äldre på Sallerup inte haft någonstans att handla. Närmaste matbutik ligger inne i stan och då skulle de behöva ta färdtjänst, säger han.

Som Lokaltidningen tidigare berättat kommer Sallerups lågpris under hösten förvandlas till en Tempo-butik och drivas av Roger och Jenny Jonsson.

– De har tidigare haft en butik i Vimmerby och är etablerade i branschen. Jag hoppas att Eslövsborna nu ställer upp och handlar hos dem så att de kan vara kvar.

Det är dock inte bara nya ansikten som kommer möta kunderna framöver.

– De har behållit all min personal, vilket känns fantastiskt bra, säger Bengt Hansson.

Totalt är det alltså tio välkända ansikten som kunderna kommer mötas av när de i framtiden handlar på Sallerup.

Bengt Hansson själv kommer nu styra skutan till Hörby där han driver sin tredje och nu sista lågprisbutik.

Publicerad 08 September 2019 06:00