"Vem är Mårten gås?". Det är temat för kvällen den 7 november när Johan Elmberg, professor i zooekologi, kommer på besök. Foto: Ragnar Mårtensson

En höst med Mårten gås, hantverksmässa och föreläsning om Orup

Södra Ringsjöortens bygdeförening bjuder in till höstens aktiviteter

HÖÖR.

Hösten med Södra Ringsjöortens bygdeförening bjuder på en handfull aktiviteter, bland annat hemvändardag, en temakväll om Mårten gås och den årliga konst- och hantverksmässan på Bosjökloster.

Av
Anja Degerholm

Hösten inleds med ett temamöte om trakten tillsammans med Snogeröds IF. Mötet hålls torsdagen den 12 september klockan 19 på idrottspaviljongen vid Snogeröds IP. Kommunalrådet Johan Svahnberg (M) inledningstalar, därefter blir det diskussion om frågor som rör Södra Ringsjöorten.

Söndagen den 22 september klockan 11 bjuds det in till hemvändardag i Gudmuntorps kyrka. Smörgåstårta och kaffe i församlingshemmet i Hurva efteråt. Även nästa evenemang äger rum vid Gudmuntorps kyrka, närmare bestämt på kyrkogården, då det blir en temadag om kyrkogårdarnas många funktioner i samarbete med Skånes hembygdsförbund. Måndagen den 7 oktober klockan 8.30–16 är tiden som gäller.

Samma vecka, torsdagen den 10 oktober, håller den pensionerade läkaren Åke Nilsson ett föredrag om tuberkulosvården på Orups sanatorium. Klockan 19 på Hurva gästis. Ännu en föreläsning blir det vid nästa tillfälle, den 7 november, en kväll då Mårten gås står i centrum. Johan Elmberg, professor i zooekologi, berättar mer om gässens liv klockan 19 på Hurva gästis.

Höstens program avslutas helgen den 16–17 november på Kyrkans hus, Bosjökloster, då det anordnas konst- och hantverksmässa i samarbete med bygdens hantverkare. Klockan 12–16 båda dagarna. Musikunderhållning och servering.

Publicerad 05 September 2019 06:00