Ägaren Marika Markusson och caféansvarig Amanda Persson.

Ägaren Marika Markusson och caféansvarig Amanda Persson. Foto. Privat

Nyöppnade glassbaren byter namn – blir Café Innergården

"Vill locka kunder hela året"

HÖRBY. Sedan Glassbaren öppnade på Storgatan i Hörby i början av sommaren har succén varit ett faktum. Men med sommarens slut försvinner "Glassbaren" i alla fall till namnet. Det nya namnet blir Café Innergården. "Vi vill locka kunder hela året och har upptäckt att glassbaren blev lite missvisande", säger ägaren Marika Markusson.

När Glassbaren öppnade i början av sommaren låg fokus på just glass, men allt eftersom har caféet utökats till att även innefatta mer mat.

– Vi har haft flera kunder som kommit in och blivit förvånade över att vi även säljer sallader och lättare luncher. Vi känner därför att namnet Glassbaren blir missvisande. Vi vill ju ha kunder hela året,och då behöver vi ett mer representativt namn, säger Marika Markusson.

Av de tre namnalternativen, Café Innergården, Fiket och Café Trädgården, som ägarna la upp för omröstning under måndagen står nu ett som solklar vinnare.

– Café Innergården har fått flera hundra röster. Att så många har engagerat sig och deltagit är helt överväldigande. Det trodde vi aldrig.

Det nya namnet kommer tas i bruk under hösten.

Publicerad 04 September 2019 08:19