Bilen stals hemma hos Mattias Carlsson som bor i Lilla Holma strax norr om Höör.

Bilen stals hemma hos Mattias Carlsson som bor i Lilla Holma strax norr om Höör. Foto: Privat

Mattias åkte på semester – då stals lyxbilen: "Förmodligen någon som känner mig"

"Förmodligen någon som känner mig"

HÖÖR.

Semestern till Mallorca fick en tråkig start för Höörsbon Mattias Carlsson. Samma dag som han åkte söderut stals hans Corvette Z06, en ombyggd sportbil som är värd ungefär en halv miljon kronor.

– De har vetat exakt vad de varit ute efter och har haft stenkoll på att jag varit borta. Förmodligen är det någon som känner mig, säger Mattias Carlsson på telefon från solstolen på Mallorca.

Han säger att han haft bilstölden i tankarna hela tiden under semestern och till och med funderat på att åka hem.

– Men det hade inte gjort saken bättre, säger han uppgivet.

Corvetten stals lördagen den 31 augusti vid 23-tiden. Mattias granne mötte den på vägen i sällskap av en annan bil.

Stölden upptäcktes senare av Mattias föräldrar som kommit för att mata katterna. Dörren var uppbruten och katterna, som är innekatter av rasen savannah, satt utanför huset. Tjuvarna hade även stulit datorer samt nycklarna till två firmabilar, en Audi RS4 och en grävmaskin.

Mattias hade objudna gäster på besök redan dagen innan inbrottet.

– Det var en bil som körde utanför mitt i natten innan vi åkte och någon som knackade på dörren. När jag öppnade så sprang de därifrån. Så de har varit där och kollat läget innan.

Han hade fått tillbaka Corvetten från verkstaden samma vecka där man bland annat bytt ut växellådan. Sedan han köpte den för tre år sedan har han lagt mycket pengar på att bygga om den och med sina närmare 1 000 hästkrafter är den inte ens laglig att köra på allmän väg.

– Jag håller på att bygga hus så jag hade tänkt sälja den, men jag hann aldrig så långt. Jag har knappt kört med den.

Mattias Carlsson har utfäst en hittelön på 30 000 kronor. Tipsen strömmar in från folk som sett den ovanliga bilen på flera ställen runtom i Mellanskåne. Många har även delat hans efterlysning i sociala medier.

– När jag anmälde stölden så sa polisen att det inte var några proffs direkt som hade gjort det och att det borde kunna gå att hitta dem relativt lätt. De har en hel del bevis. Jag fick tips om en person som sett ansiktet på föraren. Han såg väldigt ung ut, det verkar vara någon som bara är ute och leker.

Tips om stölden kan lämnas till polisen.

Publicerad 03 September 2019 11:22