På bilden bär Mamma Måd de nu stulna scenkläderna.

På bilden bär Mamma Måd de nu stulna scenkläderna. Foto. Anja Degerholm

Barnfavoriten Mamma Måd bestulen: "Tog mina scenkläder"

Har stort affektionsvärde

STEHAG/SVALÖV. Mamma Måd är tyvärr inte så glad som hon brukar vara. Så inleder artisten och barnfavoriten ett Facebookmeddelande där hon berättar att hennes tillhörigheter stulits i samband med ett bilinbrott. Nu vädjar hon till allmänheten att höra av sig om någon ser hennes färgstarka scenkläder ligga i vägrenen.

Det var förra helgen som någon bröt sig in i Mamma Måds svarta minibuss som stod parkerad utanför Fridhems folkhögskola i Svalöv. I bilen förvarade Mamma Måd förutom sina välkända scenkläder med moln även flera musikinstrument, böcker, CD-skivor, samt anteckningsböcker med idéer och projektplaneringar.

"Det jag är allra mest ledsen över att tjuvarna tog är mina scenkläder av molntyg som hängde i en vit resegarderob. Det är min mamma som har sytt kläderna vilket gör mig extra nedstämd, de betyder väldigt mycket för mig. Eftersom vissa av molntygerna inte längre produceras i alla de färger jag har haft tidigare så kommer hon förmodligen inte att kunna återskapa likadana kläder igen", skriver hon i sitt inlägg.

Nu uppmanar hon folk i både Svalöv och närliggande städer och byar att hålla ögonen öppna.

"Förmodligen är det i princip inget av det som tjuvarna har tagit som de har velat behålla, sakerna kan inte vara lätta att sälja när de är så förknippade med just Mamma Måd. De har säkert bara tittat igenom väskor, påsar och lådor och sen gjort sig av med det mesta. Har ni själv vägarna förbi Svalövs-/Landskronatrakten så håll gärna utkik längs dikesrenar, i buskage och vid rastplatser om ni kan se några av mina beskrivna förlorade saker dumpade någonstans".

Publicerad 04 August 2019 00:00