Nya ägaren Ilyas Kurt (till höger) hoppas kunnna locka Höörsbor i alla åldrar till Luckys lada. Till vänster hans högra hand, Ossian Bicki.

Nya ägaren Ilyas Kurt (till höger) hoppas kunnna locka Höörsbor i alla åldrar till Luckys lada. Till vänster hans högra hand, Ossian Bicki. Foto: Anja Degerholm

Nya ägaren på Luckys vill locka med mer än nattklubb

Nyöppning fredagen den 24 maj

HÖÖR.

I nästan tre månader har det putsats och fejats på Luckys lada och i fredags var det dags för nyöppning. Nya ägaren Ilyas Kurt hoppas kunna locka Höörsbor i alla åldrar.

Detta är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel.

– Jag vill inte att Luckys lada bara ska vara en nattklubb utan en social mötesplats för alla åldrar, säger Ilyas Kurt.

Han driver sedan tidigare La Café i Hörby och det var i samband med en karaokekväll där som idén om att ta över Luckys lada kom upp.

– Det var några kunder som tyckte att jag borde ta över stället. Jag åkte dit och pratade med den förra ägaren och det slutade med att jag bestämde mig för att satsa. Han hade öppet sista gången den 26 februari och därefter stängde vi och började renoveringen, berättar Ilyas.

Ladan har öppnats upp till andra våningen och har fått nytt ljud- och ljussystem. Brandskyddet har förstärkts och det har även byggts en ny brandtrappa. Tidigare fick max 300 personer vistas i lokalerna, nu har man tillåtelse att ta emot upp emot 500 personer.

"Det finns stor potential att utveckla Luckys lada"

Varje helg kommer det att vara nattklubb med start fredagen den 24 maj. Då är det en kväll för alla som är 30+. Först blir det buffé och livemusik och sedan disko med musik från 1980- och 90-talet.

Ilyas Kurt säger att han vill att det ska vara variation bland arrangemangen.

– Vi tänkte ha olika temakvällar, till exempel med irländskt eller mexikanskt. Och då ska temat genomsyra allt.

After work och grillkvällar på uteserveringen är andra exempel på evenemang som finns inplanerade.

Ladan har öppnats upp till andra våningen. Det har även byggts en ny brandtrappa för att uppfylla brandsäkerhetskraven.

Ladan har öppnats upp till andra våningen. Det har även byggts en ny brandtrappa för att uppfylla brandsäkerhetskraven. Foto: Anja Degerholm

Eftersom ladan har en egen ingång kan det hållas alkoholfria tillställningar för en yngre publik. Den 7 juni är det bokat för ett alkoholfritt disko.

– Jag vill att så många som möjligt här i Höör ska kunna komma hit och känna sig välkomna. Därför tänker vi satsa på till exempel billig bowling på dagtid för pensionärer.

Baren och restaurangen har också fått sig en uppfräschning, liksom konferensrummet med plats för 50 personer. Bowlingbanorna kommer att vara intakta tills vidare. Ilyas har fått hjälp av två före detta anställda att få igång maskineriet som driver banorna, men vill renovera dem framöver när det finns pengar till det.

– Planen är att minska från tio till åtta banor så att det blir plats för till exempel ett shuffleboard.

Till att börja med kommer nya Luckys lada hålla öppet tisdag till lördag. Ilyas Kurt har lämnat över det mesta av ansvaret för La Café till sin bror och har även anställt Ossian Bicki som sin högra hand för att sköta till exempel personalfrågor och inköp. Utöver det räknar han med att anställa 4–6 personer på deltid. Ordningsvakterna kommer att vara desamma som tidigare.

– Den förra ägaren är glad över att vi har tagit över och vill förverkliga några av de drömmarna han haft. Det finns stor potential att utveckla Luckys lada, säger Ilyas Kurt.

Publicerad 18 July 2019 00:00