Snart kan du surfa fritt på vissa offentliga platser i Eslöv.

Snart kan du surfa fritt på vissa offentliga platser i Eslöv. Foto: Adobe Stock

Eslöv får fria surfzoner tack vare EU-bidrag

Bidraget är på totalt 15 000 euro

ESLÖV.

Eslöv har fått ett EU-bidrag på 15 000 euro för att bygga fritt trådlöst internet på offentliga platser i kommunen. Pengarna ska täcka kostnader för utrustning och installation av surfpunkterna.

Av
Anja Degerholm

Detta är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel.

Syftet med bidraget WiFi4EU är att främja fri tillgång till trådlöst internet för invånare och besökare på offentliga platser. Vilka platser i Eslöv som kommer att få surfpunkter är ännu inte bestämt, men det kan till exempel handla om parker, torg eller offentliga byggnader.

För att ha chans på bidraget gäller principen först till kvarn. När EU släppte pengarna var kommunens digitaliseringsstrateg Helena Månsson snabb på tangenterna och lyckades alltså få 15 000 euro, runt 160 000 kronor. Inom en minut var i stort sett alla pengar tingade och Eslöv var den enda kommunen i Skåne som fick del av kakan.

Eslövs kommun förbinder sig att under minst tre år stå för internetabonnemang och underhåll för att kunna erbjuda gratis wifi-uppkoppling av hög kvalitet. Kommunen har 18 månader på sig att få igång de trådlösa surfzonerna.

Publicerad 17 July 2019 00:00