Bilparkeringen gjordes om för 1,5 år sedan. Nu har den kompletterats med en parkering för riktiga hästkrafter.

Bilparkeringen gjordes om för 1,5 år sedan. Nu har den kompletterats med en parkering för riktiga hästkrafter. Foto: Helena Bertilsson

Butiken där hästar har sin egen parkering

Nu kan alla hästburna Ludvigsborgsbor stanna till och handla

LUDVIGSBORG.

Varför inte passa på att gå in och handla på vägen när man är ute och rider? Det kan i alla fall alla Ludvigsborgsbor göra. Nyligen fick byns Ica-butik en egen hästparkering.

– Vi hittade lite gamla foton på butiken från början av 1900-talet och då fanns en hästbom här utanför. Då skojade vi om att bygga en hästparkering, berättar Helena Bertilsson som tillsammans med sin man Bosse driver Ica Nära Ludvigsborg.

"Det har varit en enorm

respons"

Skämtet sådde ett frö om att göra allvar av saken. Det var dessutom två av varandra oberoende kunder som hörde av sig med förslaget att anlägga en hästparkering.

– Det är många här i trakten som har häst och det är praktiskt att kunna ställa hästen utanför och gå in och handla. Vi började spåna på det och tyckte att det hade varit en rolig grej, säger Helena Bertilsson.

För ett par veckor sedan sattes bommen av massiv ek på plats. Det är Helenas pappa som utformat bommen.

– Han är väldigt händig så det har blivit jättebra. Bommen är rejäl och ska hålla så att hästägarna inte ska behöva oroa sig för att hästen sliter sig. Den är även i skugga och på en gräsplätt lite avskilt från bilparkeringen.

Och om hästarna gör ifrån sig? Det är inga problem, säger Helena Bertilsson.

– Vi har haft flera kunder som sagt att de kan hämta hästbajset och använda som gödsel i trädgården, så det är ordnat.

Butiken har redan haft några pållar på besök.

– Ja, det är faktiskt redan några som varit här. Och det har varit en enorm respons på Facebook med många som gillat och kommenterat. Via taggen icaludvigsborghästp på Instagram kan man se bilder som besökare lägger upp, säger Helena Bertilsson.

Publicerad 16 July 2019 00:00