Några av eldsjälarna som sett till att Klosterhallen fått ett ansiktslyft.

Några av eldsjälarna som sett till att Klosterhallen fått ett ansiktslyft. Foto: Anja Degerholm

Ideella krafter har byggt ut inomhushallen vid golfbanan: "Ett lyft"

Nu kan du träna både på att slå och putta – dygnet runt

BOSJÖKLOSTER.

Även om banan på Bosjökloster golfklubb är öppen året runt är det inte alltid vädret tillåter spel. Därför har ideella krafter i klubben byggt ut inomhushallen som nu kompletterats med en putt-avdelning.

Detta är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel.

Nyligen var det invigning med bandklippning.

– Det är ett lyft för klubben och det har skapat ett stort engagemang bland medlemmarna. Det hade inte varit möjligt utan alla ideella krafter, säger Hans-Åke Carlsson, ordförande i Bosjökloster golfklubb.

– Det är byggt för medlemmarna av medlemmarna, säger KåGe Andersson som varit en av de drivande eldsjälarna bakom projektet.

Sedan tidigare har det alltså funnits en hall där man kunnat träna slag på två olika utslagsplatser. Det fanns putthål också, men det gick bara att öva när det inte var någon som tränade slag, om man inte ville riskera att hamna i skottlinjen.

I höstas tog styrelsen beslut om att bygga ut den befintliga inomhushallen och strax innan jul påbörjades arbetet. Sedan dess har arbetstimmarna tickat iväg. Ingen har räknat på hur många det blivit, men förmodligen minst 1 000 timmar. En arbetsgrupp bestående av 5-6 personer har stått för majoriteten av arbetet och Olle Nilsson har varit arbetsledare.

– Vi hade en god idé om vad vi ville göra och då var det bara att genomföra den. Det har flutit på väldigt bra, berättar KåGe Andersson.

Utbyggnaden har finansierats genom sponsring, i huvudsak av medlemmarna själva men även av lokala företag.

Numera har Klosterhallen, som träningshallen kallas, två platser för slag och fem putthål. Den nya puttavdelningen har också fått en fotovägg.

– Det är en medlem som tagit bilden, motivet är från banan, berättar Ingrid Peterman som varit delaktig i att fotoväggen blivit verklighet.

Bilden är tagen mellan hål 16 och 17.

Hans-Åke Carlsson och Sven-Eric Sjödahl klipper bandet och den nya inomhushallen är invigd.

Hans-Åke Carlsson och Sven-Eric Sjödahl klipper bandet och den nya inomhushallen är invigd. Foto: Anja Degerholn

Medlemmarna kan ta sig in i lokalen med hjälp av en kod när som helst på dygnet. De kan även ta med sig icke-medlemmar som vill prova på att spela golf. Det krävs inte heller någon tidsbokning.

Lokaltidningen skrev för några veckor sedan om arbetet med Vision 50/50 som ska göra klubben mer jämställd och inkluderande. Detta har även genomsyrat arbetet med den nya hallen.

– Tidigare var ingången bara två svarta portar och det saknades belysning. Det kändes inte speciellt tryggt. Därför har vi byggt en ny ingång och satt upp belysning, säger Rolf W Johansson.

KåGe Andersson svingar klubban i den del av lokalen där man kan öva slag.

KåGe Andersson svingar klubban i den del av lokalen där man kan öva slag. Foto: Anja Degerholm

Publicerad 15 July 2019 00:00