Kommunalrådet Johan Svahnberg (M), handlaren Stefan Johansson och Maria Pehrson på Sparbanken Skåne i Höör

Kommunalrådet Johan Svahnberg (M), handlaren Stefan Johansson och Maria Pehrson på Sparbanken Skåne i Höör efter att sponsringsavtalet skrivits under. Foto: Kristina Johannesson

Köp en miljökasse och stötta ungdomsföreningar

Tre kronor per såld påse går till föreningarna

HÖÖR.

Höörs kommun har ingått ett sponsringsavtal med Ica Supermarket, Sparbanken Skåne och Höörs föreningsallians för att lyfta de lokala föreningarnas ungdomsverksamhet. Detta ska ge uppemot 200 000 kronor extra till föreningslivet.

Detta är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel.

Tanken är att ge de lokala ungdomsföreningarna en extra slant utöver det lokala aktivitetsstödet. Idén kommer från kommunalrådet Johan Svahnberg (M).

– Jag tog kontakt med Stefan Johansson på Ica och han nappade på idén. Tillsammans vill vi göra något permanent för att stötta våra ungdomar, säger Johan Svahnberg.

– Det här blir allmänhetens sätt att enkelt vara med och sponsra, säger Stefan Johansson på Ica Supermarket Höör i ett pressmeddelande.

Genom att köpa en miljöpåse för fem kronor när man handlar så bidrar man med tre kronor till Höörs ungdomsföreningar. Ica skänker två kronor och kommunen en krona per såld påse. Påsen har ett tryck med "Jag stödjer Höörs ungdomsföreningar".

Påsarna köps in av Ica och Höörs föreningsallians sköter det administrativa. Sparbanksstiftelsen har gett ett bidrag på 20 000 kronor.

För att kunna ta del av kakan krävs det att föreningarna uppfyller kommunens krav på delaktighet och jämställdhet och bidraget omfattar endast aktiva medlemmar upp till 20 år. Den första utbetalningen kommer att ske i februari 2020.

Påsarna ska börja säljas inom ett par veckor.

– Vi räknar med att det kommer att säljas runt 60 000 påsar per år vilket innebär uppemot 200 000 kronor årligen till föreningarna, säger Johan Svahnberg.

När den första omgången med 60 000 påsar är sålda ska det göras en utvärdering. Om det faller väl ut är tanken att sponsringen ska bli permanent.

Publicerad 14 July 2019 00:00