Charlotte Månsson på Ekebackens förskola i Eslöv kan bli Årets gastronomiska rektor.

Charlotte Månsson på Ekebackens förskola i Eslöv kan bli Årets gastronomiska rektor. Arkivfoto: Anja Degerholm

Ekebackens förskola dubbelt nominerad i White Guide Junior

Charlotte Månsson kan bli Årets gastronomiska rektor

ESLÖV.

Ekebackens förskola i Eslöv kan ta hem priset både för Årets förskolekök och Årets gastronomiska rektor i årets upplaga av White Guide Junior som avgörs i september.

Detta är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel.

– Det är jätteroligt och vi känner oss enormt stolta. Vi jobbar mycket med hållbar utveckling och att minska matsvinnet, berättar rektorn Charlotte Månsson.

White Guide testar varje år 250 förskolor, skolor och seniorboenden. Juryn bedömer bland annat smak och näring, men även måltidsmiljö, service, hållbarhet och andra faktorer som kan höja måltidsupplevelsen.

Ekebackens förskola kan alltså kamma hem två priser i tävlingen. Ekebacken, som är Eslövs nyaste och största förskola med 140 barn, kan premieras med utmärkelsen Årets förskolekök. I köket arbetar två kockar, Carin Grundström och Kajsa Hedlund.

– De är otroligt engagerade både i barnen och matlagningen, säger Charlotte Månsson.

Charlotte Månsson har nominerats i kategorin Årets gastronomiska rektor.

– Det är såklart också väldigt roligt. Vi kommer att hålla tummarna in i det sista att vi vinner båda kategorierna så vi får en chans att visa vad Eslöv går för, säger Charlotte Månsson.

Stehagsskolan, där kocken Mattias Buttler framgångsrikt jobbat mycket med att minska matsvinnet, är nominerad i kategorin Årets skolrestaurang.

Vilka som vinner avgörs på Slagthuset i Malmö den 17 september. Då delas även priser ut i White Guide Senior där Anna Deregowska från Bokegården i Hörby är nominerad som Årets boendechef.

Publicerad 13 July 2019 00:00