Andreas Risberg driver Ekerödsrasten.

Andreas Risberg driver Ekerödsrasten. Arkivfoto: Anja Degerholm

Ekerödsrasten Skånes bästa rastplats – för femte året i rad

M Sveriges vägombud: "En välskött rastplats"

HÖRBY.

M Sveriges vägombud, tidigare Motormännen, utser varje år de bästa rastplatserna i varje län. För femte året i rad har Ekerödsrasten strax norr om Hörby utsetts till Skånes bästa rastplats.

Detta är en återpublicering av en tidigare publicerad artikel.

– Det är väldigt roligt att få utmärkelsen i år igen, det betyder mycket för oss, säger Andreas Risberg som driver Ekerödsrasten.

Under 2018 besökte M Sveriges vägombud 250 olika rastplatser i landet och utifrån kriterierna tillgänglighet, utrustning, funktionalitet och skötsel har sedan de bästa platserna att rasta på utsetts. Bland annat har parkerings- och uppställningsmöjligheter, säkerhet, toaletter, lekutrustning, promenadstråk, belysning och skyltning bedömts. Skötseln, städningen och hygien på rastplatserna har också granskats. Kontrollerna är oanmälda.

– De som sköter Ekerödsrasten är väldigt duktiga. Anledningen till att de får utmärkelsen för femte året är framför allt för att det driver en välskött rastplats, säger Mikael Kullberg på M Sveriges vägombud.

Andreas Risberg säger att personalen lägger ner mycket tid på att hålla det rent. Han tror även att andra faktorer gör att många besökare uppskattar Ekerödsrasten.

– Det ligger väldigt nära motorvägen, men när man svänger av så finns naturen nära, säger han.

De senaste åren har det gjorts flera stora investeringar på Ekerödsrasten, bland annat i ett miljövänligare kylsystem, en så kallad koldioxidanläggning. Och hela byggnaden har även målats om.

– Vi kommer att kämpa vidare för att fortsätta att hålla en hög standard, så förhoppningsvis kanske vi kan vinna även nästa år, säger Andreas Risberg.

Publicerad 11 July 2019 00:00