Kasper Schumacher, vd för Skånes djurpark, visar upp parkens nya sandstrand.

Kasper Schumacher, vd för Skånes djurpark, visar upp parkens nya sandstrand. Foto: Pressbild

Strandhäng och tuff hinderbana nytt på Skånes djurpark

Presenterar fem nyheter inför sommarsäsongen

HÖÖR.

Utflykt till stranden eller djurparken? I sommar behöver du inte välja. En av nyheterna på Skånes djurpark är nämligen en sandstrand vid Vaxsjön.

Från och med den 6 juli kan man ta sig ett dopp i djurparken. Mitt i parken har man öppnat upp så att besökarna kan gå ner till Vaxsjön där man anlagt en strand med 400 ton finkornig sand.

– Vi insåg att om vi inte kan ta familjen från stranden, får vi ta stranden till Skånes Djurpark. Det har legat en badplats här för många år sen, och målet är att väcka liv i den igen, säger Kasper Schumacher, vd för Skånes djurpark i ett pressmeddelande.

En annan nyhet är hinderbanan Nordic Predadors Arena. Den är inspirerad av de nordiska rovdjuren och elementen vatten, luft, eld och jord. Längs den snitslade banan finns åtta utmanande hinder som tagit inspiration från bland annat Harry Potter och Wild Kids.

Djurparken har sedan tidigare en bok som guidar de mindre barnen genom parken, Upptäckarpasset. Nu har man tagit fram en motsvarighet för de lite äldre barnen som heter Adventure Logbook. Boken är fylld med olika vildmarksuppdrag.

Flera av årets nyheter riktar sig till de äldre barnen, i åldrarna 7–14 år.

– Vi är starka på de mindre barnen, med Fåret Shaun Land och ponnyridning, men nu satsar vi även på attraktioner som gör att Skånes Djurpark är coolt för de lite äldre barnen, säger Kasper Schumacher.

Fåret Shaun Land har funnits på djurparken några år, i år får Shaun sällskap av den gula hunden Bitzer. Och från och med i höst kommer man att kunna gå på överlevnadskurs med övernattning i förra årets nyhet, tältbyn Camp Oak. Då väntar två dagar med äventyr som möte med rovdjuren på natten, pilbågsskytte och hur man gör upp eld.

Publicerad 26 June 2019 14:06