Ludvig Åberg vid Nordea Masters på Hills Golf förra året. Den 9-13 juli ska han försvara de blågula färgerna i lag-EM för amatörer.

Ludvig Åberg vid Nordea Masters på Hills Golf förra året. Den 9-13 juli ska han försvara de blågula färgerna i lag-EM för amatörer. Foto: Göran Söderqvist

Amatörgolfare från Eslöv ska försvara de blågula färgerna

Ludvig Åberg, 19, uttagen i landslaget i lag-EM

ESLÖV.

Ludvig Åberg, 19 år, som tävlar för Eslövs golfklubb ska representera Sverige vid lag-EM för herramatörer. Tävlingen avgörs på Ljunghusens golfklubb den 9–13 juli.

Av
Anja Degerholm

Det svenska EM-laget är ungt men rutinerat och består av sex spelare. En av dem är alltså Ludvig Åberg och han har tidigare bland annat spelat VM i Japan som junior, men har nu tagit steget upp i seniorklassen. I lag-EM, European Team Championship, tävlar Europas absolut bästa herramatörer som är 19 år och uppåt.

Landslagscoachen Jonnie Eriksson beskriver i ett pressuttalande Ludvig Åberg som en "stabil spelare med ett stort register, åker i höst iväg på college till Texas Tech University. Har legat runt topp-50 en längre tid på världsrankingen för amatörer".

Publicerad 26 June 2019 06:00