Mäklaren varnas för att inte ha upprättat en fullständig anbudsförteckning.

Mäklaren varnas för att inte ha upprättat en fullständig anbudsförteckning. Foto: Adobe Stock

Eslövsmäklare varnas för bristfällig anbudsförteckning

Sent sms-bud registrerades inte

ESLÖV.

En mäklare som är verksam i Eslövs kommun varnas av Fastighetsmäklarinspektionen (FMI). Detta eftersom det saknas en fullständig anbudsförteckning efter en försäljning.

Av
Anja Degerholm

Enligt anmälan till FMI har mäklaren haft ett otrevligt och oprofessionellt bemötande samt vägrat att framföra ett bud till säljaren eller publicera det på annonswebbplatsen. Denna kritik tillbakavisas av mäklaren. Försäljningen ägde rum i höstas och säljaren hade fått in ett bud som denne accepterat. Köpekontrakt skulle skrivas, men då fick mäklaren ett sms från ytterligare en spekulant som dagen efter även skickade en bild på ett lånelöfte. Det budet var 150 000 kronor högre. Mäklaren ringde samma kväll säljaren som meddelade att köpekontraktet skulle skrivas under följande dag som planerat.

Enligt FMI:s bedömning saknas sms-budet i den anbudsförteckning som mäklaren måste upprätta, därför får han en varning. "Det får anses otvetydigt att NN inte har upprättat en fullständig anbudsförteckning. Överträdelsen motiverar en varning", skriver FMI:s disciplinnämnd i sitt utlåtande som även konstaterar att det som i övrigt kommit fram i ärendet inte leder till någon åtgärd.

Publicerad 25 June 2019 06:00