Désirée Lennklo tränar agility med en av sina råttor.

Désirée Lennklo tränar agility med en av sina råttor. Arkivfoto: Anja Degerholm

En dag med utställning och agility för alla smådjur

Dessutom hunduppvisning, alpackor och djurfotograf

HÖÖR.

Söndagen den 30 juni klockan 10–14 bjuder Sydsveriges smådjursvänner för tredje året in till djur- och familjedag i Höör. Det blir bland annat utställning och agility.

Av
Anja Degerholm

– Tidigare år har vi haft ett hundratal besökare och vi har märkt att intresset från allmänheten har ökat. Så i år hoppas vi slå besöksrekord, säger Désirée Lennklo som är ordförande i Sydsveriges smådjursvänner.

Alla sorts smådjur är välkomna, som möss, råttor, guldhamstrar, dvärghamstrar, gerbiler, marsvin och kaniner. Det är även alla som är intresserade av smådjur, oavsett om man har egna djur eller inte. I det gamla stallet på gården blir det stor sommarutställning för alla smådjur samt agility.

Under dagen blir det drive in-bedömning för samtliga smådjur. För dem som inte är medlemmar i Sydsveriges smådjursvänner kan man anmäla sig på plats till en kostnad av 50 kronor per djur. Då får man en bedömning av sitt djur till exempel hälsostatus och lite tips och råd om hur man tar hand om det på bästa sätt.

Förutom utställning och agility har Höörs brukshundklubb hunduppvisning klockan 12.30 och en djurfotograf finns på plats för den som vill ta ett somrigt proffsporträtt av sitt husdjur. Dessutom ges det möjlighet att hälsa på getter, höns och gäss som bor på gården samt på alpackor och minigrisar som är på besök. Kafé, korvgrillning samt försäljning av ekologiska ägg.

– Vi hoppas det blir en givande dag där besökarna kan lära sig något nytt om smådjur. Det är ett väldigt barnvänligt evenemang som passar för hela familjen. Vaxsjön och Skåneleden ligger precis i närheten om man vill göra en avstickare, säger Désirée Lennklo.

Adressen är Ullstorps gård 402, strax norr om Skånes djurpark.

Publicerad 23 June 2019 06:00